Sökresultat för "Avtalsförhandlingar"

Ett tredje strejkvarsel – nu står Åbo och Uleåborg i tur

Nu ges redan ett tredje strejkvarsel som gäller undervisningssektorn. Strejken omfattar cirka 4 500 OAJ-anställda som är kommunalt anställda av Åbo och Uleåborg.

15.03.2022 Nyheter
Ett andra förbud mot övertidsarbete och skiftbyte för OAJ-medlemmar i kommunsektorn

Ett andra förbud mot övertidsarbete och skiftbyte i kommunsektorn träder i kraft i hela landet och gäller även OAJ-medlemmar. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och Offentliga sektorns union JAU meddelade idag om förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte. 

14.03.2022 Nyheter
Andra strejkvarslet för kommunsektorn – strejkhot i Tammerfors och Kuopio

OAJ och förhandlingsorganisationen FOSU utfärdar redan ett andra strejkvarsel. Strejkvarslet gäller städerna Tammerfors och Kuopio. Strejken skulle omfatta cirka 4 000 OAJ-medlemmar.

11.03.2022 Nyheter
Strejkvarsel för kommunsektorn i Jyväskylä och Rovaniemi 23–24.3

OAJ och förhandlingsorganisationen FOSU har gett ett strejkvarsel som gäller Jyväskylä och Rovaniemi. Strejken omfattar cirka 2000 OAJ-medlemmar i kommunsektorn.

07.03.2022 Nyheter
Löneförhöjningarna följer den allmänna linjen

I statens tjänste- och arbetskollektivavtalsförhandlingar uppnådde man ett förhandlingsresultat sent den 28 februari. Avtalet är av modellen 1+1 och är i kraft 1.3.2022–29.2.2024. Från och med juni höjs lönerna med 2 procent.

03.03.2022 Nyheter
Förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte för OAJ-medlemmar i kommunsektorn

Ett förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte i kommunsektorn träder i kraft i hela landet och gäller även OAJ-medlemmar. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och Offentliga sektorns union JAU meddelade om förbudet mot övertidsarbete och skiftesbyte. OAJ är FOSU:s största medlemsorganisation.

02.03.2022 Nyheter
Ofta ställda frågor om övertids- och skiftbytesförbud

Här nedan har vi sammanställt frågor och svar om övertids- och skiftbytesförbud. Sidan uppdateras medan avtalsförhandlingar pågår.

02.03.2022 Sida
Förhandlingsresultat för den statliga sektorn

I statliga sektorns kollektivavtalsförhandlingar nåddes på måndag kväll ett förhandlingsresultat. Drygt 600 OAJ-medlemmar hör till statens avtalsområde.

01.03.2022 Nyheter
Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
Avtalsförhandlingarna: Vi måste hitta sätt för att lätta på arbetsbördan

Förhandlingarna om nya arbets- och tjänstekollektivavtal för OAJ-medlemmarna fortsatte förra veckan med kommunen, staten, Avainta arbetsgivarna och Bildningsarbetsgivarna. Vår färska arbetslivsbarometer som publicerades i onsdags belyser behovet av att begränsa lärarnas arbetsmängd och trygga orken i arbetet.

21.02.2022 Nyheter