• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Akavan puheenjohtajan Fjäderin jatkokaudelle vihreää valoa

29.04.2020 - 15.15 Tiedote
Kuvituskuva

OAJ:n ja Suomen Ekonomien mielestä on erinomaista, että Akavan puheenjohtajuudesta käydään nyt aito kisa. Demokratia on terve jalusta kasvavalle keskusjärjestölle

Puheenjohtajakamppailun toivotaan tuovan tullessaan vilkasta keskustelua Akavan linjoista, toiminnan kehittämisestä ja tulevaisuuden suunnasta.

OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä Sture Fjäder on johtanut Akavaa tuloksekkaasti, ja hänellä on virtaa jatkaa työtään koulutettujen palkansaajien parhaaksi.

- Fjäder on kokenut työmarkkinatoimija sekä aktiivinen, laajasti verkottunut vaikuttaja ja yhteiskunnallinen keskustelija. Hän ei ole pelännyt laittaa itseään likoon ja esittää näkemyksiään silloinkaan, kun hänen pohdintansa ovat poikenneet päivän valtavirrasta. Fjäderin johdolla Akava on pyrkinyt vastuutaan väistelemättä vastaamaan työmarkkinoiden, yhteiskunnan ja talouden odottamattomiinkin muutoksiin, Luukkainen katsoo.

Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää kiittelee Fjäderiä nopeasta reagoinnista koronakriisiin.

- Joskus yhteinen etu vaatii kipeitäkin ratkaisuja, mutta niitä on pystyttävä tekemään. Sture on osoittanut tiukoissa tilanteissa johtajuutta, Saranpää toteaa.

Järjestöjohtajien mielestä Akavan näkyvyys ja painoarvo ovat Sture Fjäderin puheenjohtajakaudella lisääntyneet merkittävästi, samoin vaikuttavuus. Akava on myös ainoana palkansaajakeskusjärjestönä kasvanut selvästi viime vuosina.

- Laajeneva Akava-yhteisö tarvitsee rakentavaa dialogia. Meillä on luotto siihen, että Sturella on halu kuunnella jäsenliittojen toiveita ja tarpeita, sekä kyky jatkaa aloittamaansa Akavan uudistustyötä kaikkien akavalaisten eduksi moniarvoisen Akavan edelleen rakentamiseksi.

Akavan puheenjohtaja valitaan keskusjärjestön liittokokouksessa 25.8. Sture Fjäder on johtanut Akavaa vuodesta 2011.