Sökresultat för "Sivista, harjoittelukoulut"

Avtal har nåtts för universiteten och övningsskolorna

De nya kollektivavtalen för universitet och övningsskolor betonar allmänna förhöjningar. Den allmänna förhöjningen är 3,5 procent från 1.9.2023 och 2 procent från 1.3.2024. Det nya avtalet är tvåårigt.

30.03.2023 Nyheter
Ett förhandlingsresultat har nåtts för universiteten och övningsskolorna

Ett förhandlingsresultat nåddes den 24 mars om kollektivavtalen för universitet och övningsskolor. Vi berättar om innehållet i avtalslösningen efter att alla parters beslutande organ har godkänt resultatet.

24.03.2023 Nyheter
Avtalsförhandlingarna för universiteten fortsätter den 13 mars

Förhandlingarna om kollektivavtalet för universitet fortsätter den 13 mars. Eftersom parterna inte nådde en lösning den 1 mars om de universitetsanställdas löner ska det nu också förhandlas om andra anställningsvillkor och avtalsperiodens längd.

02.03.2023 Nyheter
Löneförhandlingarna för universiteten fortsätter

Avtalsförhandlingarna om de universitetsanställdas löner fick idag en fortsättning. FOSU och OAJ eftersträvar löneförhöjningar som förbättrar köpkraften, det vill säga procentuella allmänna förhöjningar.

17.02.2023 Nyheter
Universitetens kollektivavtalsförhandlingar om lönejusteringarna för år 2023 är frysta – löntagarna väntar på fortsättning av Bildningsarbetsgivarna

Avtalsförhandlingarna som gäller årets lönejusteringar för 34 000 universitetsanställda har avslutats åtminstone tills vidare när arbetsgivarnas representant Bildningsarbetsgivarna i fredags ansåg att det inte fanns förutsättningar att avtala om nya förhandlingstider.

13.02.2023 Nyheter
Försöken att nå avtal med Bildningsarbetsgivarna fortsätter

Avtalsförhandlingarna pågick sent in på kvällen vid Bildningsarbetsgivarnas förhandlingsbord under avtalsperiodens sista dag den 31 mars. Förhandlingarna fortsätter fredagen den 1 april.

01.04.2022 Nyheter
Ofta ställda frågor om övertids- och skiftbytesförbud

Här nedan har vi sammanställt frågor och svar om övertids- och skiftbytesförbud. Sidan uppdateras medan avtalsförhandlingar pågår.

02.03.2022 Sida
Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
OAJ:s arbetslivsbarometer: Lärarnas arbetsmängd får inte mera öka

Lärarna upplever att arbetsförhållandena har försämrats ytterligare. Det här visar OAJ:s arbetslivsbarometer som publicerades i dag. Arbetet har ökat, blivit splittrat och går ut över fritiden. Det förorsakar lärare nedsatt arbetsförmåga och arbetsstress. I vårens avtalsrunda betonar OAJ särskilt begränsad arbetsmängd och bättre välbefinnande i arbetet.

16.02.2022 Nyheter
Avtalsmålen diskuteras i förhandlingarna

Förhandlingarna om OAJ-medlemmarnas kollektivavtal är i gång. Vi avtalar om till exempel löner, arbetstider, ledigheter - saker som många tar för givna.

15.02.2022 Nyheter