• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ mukaan yritysvastuun ykkösketjuun

15.11.2018 - 09.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ on liittynyt mukaan yritysvastuun #ykkösketjuun-kampanjaan, joka tavoittelee Suomeen sitovaa lakia yritysten ihmisoikeusvastuusta.

Yritysvastuun #ykköketjuun-kampanja haluaa Suomeen sitovan lain yritysten ihmisoikeusvastuusta. Myös OAJ on liittynyt kampanjaan, jota koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch. YK:n ohjaaviin periaatteisiin pohjautuva laki velvoittaisi yritykset selvittämään omat ihmisoikeusvaikutuksensa ja vähentämään kielteisiä vaikutuksia.

–Yksi OAJ:n arvoista on oikeudenmukaisuus ja tähän kampanja kytkeytyy luontevasti. Lisäksi OAJ:lle tärkeät koulutusteemat liittyvät suoraan myös kotimaisen työn vastuullisuuteen ja kansainvälisesti esimerkiksi lapsityövoiman vähentämiseen ja ammattijärjestöjen rooliin, muistuttaa järjestöpäällikkö Jenni Arnkil.

Kampanja on kansalaisten, kansalaisjärjestöjen, yritysten ja ammattiyhdistysliikkeen yhteinen ja sen takana on yli 50 järjestöä ja yritystä. Järjestöistä mukana ovat muun muassa Akava, STTK, SAK, Kepa, SASK, Teollisuusliitto, Tehy, JHL, PAM, Pro, Kirkon ulkomaanapu, Suomen YK-liitto, Unicef ja Plan Suomi. Yrityksistä mukana ovat esimerkiksi K- ja S-ryhmät. Akavalaisista liitoista kampanjaan ovat liittyneet OAJ:n lisäksi Akavan erityisalat ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut.

Sosiaalisessa mediassa kampanjaa voi seurata tunnuksilla #ykkösketjuun ja #yritysvastuulaki.