• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Koulutukselle kansallinen tasa-arvo-ohjelma? Poliitikot sanovat kyllä!

15.02.2019 - 15.12 Uutinen
Kuvituskuva
Poliitikot Sanna Marin, Li Andersson, Maria Ohisalo, Katri Kulmuni, Mikaela Nylander, Tiina Elovaara ja Henri Vuornos ottivat tasa-arvon viestikapulan vastaan Akavatalon Valopihalla.

Tasa-arvon viestikapula siirtyi ystävänpäivänä eduskuntapuolueille. OAJ:n liikkeelle laittamaa viestikapulaa kuljettaneet järjestöt ja yritykset vaativat koulutuksen tasa-arvon vahvistamista tulevassa hallitusohjelmassa.

Poliitikot näyttivät vihreää valoa kansalliselle koulutuksen tasa-arvo-ohjelmalle, jonka tavoitteena on vahvistaa koulutuksen tasa-arvoa ja yksilöiden yhdenvertaisuutta seuraavalla hallituskaudella (LINKKI).

Ystävänpäivänä järjestetyssä OAJ:n koulutuksen tasa-arvoa käsittelevässä seminaarissa Sanna Marin (sdp), Maria Ohisalo (vihr), Tiina Elovaara (sin), Li Andersson (vas), Mikaela Nylander (rkp), Katri Kulmuni (kesk) ja Henri Vuornos (kok) nostivat kätensä pystyyn kannatuksen merkiksi, kun OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kysyi, tarvitaanko Suomeen tällainen ohjelma.

Katso aiheesta käyty keskustelu!Tasa-arvon viestikapula puolueille

Koulutuksen tasa-arvo-ohjelmaa vaativat yhdessä samat järjestöt ja yritykset, jotka ovat olleet mukana viemässä tasa-arvon viestikapulaa eteenpäin. Nyt kapula siirtyi eduskuntapuolueille. 

OAJ:n keväällä 2016 liikkeelle laittamaa viestikapulaa ovat vieneet eteenpäin Suomen Kuntaliitto, Seta, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL, Moniheli, Stadin osaamiskeskus, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK, Securitas, Erilaisten oppijoiden liitto ja Suomen Vanhempainliitto.

Viestin ideana on ollut herättää keskustelua keinoista, joilla voidaan turvata maamme koulutuksellinen tasa-arvo.

OAJ esittää lisäksi useita ratkaisuja koulutuksen tasa-arvon korjaamiseksi

Teksti ja kuva: Salla Hongisto

Ratkaisuja Suomelle

Maailman paras koulutusjärjestelmä on ajautumassa ahdinkoon monista kehitysponnisteluista huolimatta. OAJ:llä on joukko ehdotuksia – Ratkaisuja Suomelle – joiden avulla syöksykierre voidaan katkaista ja vapauttaa koulutuksen muutosvoima. Kun on kyse Suomen tulevaisuudesta, koulutus ratkaisee.

Lue lisää: koulutusratkaisee.fi

Katso OAJ:n viestit päättäjille: