• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ministeri Kosonen kannattaa selvitystä opettajarekisteristä

18.10.2019 - 14.25 Uutinen
Kuvituskuva
Tiedeministeri Hanna Kosonen. Arkistokuva.

Tiedeministeri Hanna Kosonen kannattaa opettajarekisteriä koskevaa selvitystyötä. OAJ ja viisi tutkimuslaitosta ovat perustelleet opettajarekisterin tarvetta muun muassa sillä, että se lisäisi alan vetovoimaisuutta ja helpottaisi opettajatarpeen ennakointia.

Tiedeministeri Hanna Kosonen (kesk) suhtautuu positiivisesti ajatukseen opettajarekisteriä koskevan selvitystyön aloittamisesta.

”Koska opettajarekisterin sisältöön, tarpeeseen, toteuttamismahdollisuuksiin, ylläpitoon ja kustannuksiin liittyy useita erilaisia näkökulmia ja vaihtoehtoja, pidän aiheellisena rekisteriä koskevaa selvitystyötä,” Kosonen kommentoi asiaa kansanedustaja Paula Risikon (kok) kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa

– Nyt kannattaa heti hallituskauden alussa kääriä hihat ja nimetä selvityshenkilö, jotta asia etenee. Opettajarekisterille on iso tarve, sillä OAJ:n mielestä se helpottaisi muun muassa työvoima- ja koulutustarpeiden ennakointia ja turvaisi sen, että meillä on jatkossakin riittävästi osaavia ja kelpoisia opettajia, Misukka sanoo.

OAJ kannustaa tarttumaan toimeen

OAJ ja viisi tutkimuslaitosta ovat ehdottaneet, että opetus- ja kulttuuriministeriö ryhtyisi selvittämään opettajarekisterin perustamisen hyötyä ja vaikuttavuutta ensi tilassa. OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka onkin iloinen, että ajatus saa tiedeministeriltä tukea.

5 syytä perustaa opettajarekisteri

  • Miksi OAJ ja tutkimuslaitokset kannattavat opettajarekisteriä? Mihin selvityshenkilön kannattaisi pureutua? Lue lisää täältä!  

 

Teksti ja kuva: Heikki Pölönen