• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Pallo lensi Raumalle – OAJ:n paikallisyhdistys järjestää seuraavat Varhaiskasvatuksen opettajapäivät

22.09.2019 - 17.47 Uutinen
Kuvituskuva
Mea Nordberg ja Minna Salminen ottivat vastaan järjestäjäpallon, ja seuraavat opintopäivät ovat Raumalla vuonna 2021.

Vuonna 2021 varhaiskasvatukset opettajat kokoontuvat Vähämukulitte opettajabäeville, suomeksi sanottuna siis Varhaiskasvatuksen opettajapäiville Raumalle. Opintopäivät ovat ensimmäiset uudella nimellä, sillä vielä Lahdessa kokoonnuttiin nyt viikonloppuna Lastentarhanopettajapäiville.

Paitsi aivan uuden opintopäivänimen verran, Rauma tekee järjestöhistoriaa myös järjestäjäyhdistyksellään. Rauman päivät järjestää OAJ:n paikallisyhdistys, kun tähän asti opintopäivätalkoot ovat aina olleet kulloisenkin järjestäjäpaikkakunnan lastentarhanopettajayhdistyksen vastuulla.

– Raumalla kaikki asiat tehdään yhtenäinen opettajuus -kaavan kautta. Siksi opintopäivien hakemispäätös oli meille luonteva. Meillä on nyt myös paljon annettavaa varhaiskasvatukselle, sillä Rauma on varhaiskasvatuksen ykköskaupunki, sanoo  OAJ:n Rauman paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Mea Nordberg. Hän on järjestölyhenteillä kerrottuna ysiläinen, yläkoulun erityisopettaja, jolla on parinkymmenen vuoden takaa myös lastentarhanopettajataustaa.

– Minusta Raumalla on nyt selvä varhaiskasvatuksen momentum. Raumallahan on Turun yliopiston alainen opettajankoulutuslaitos, jossa on lisätty aloituspaikkoja, ja varhaiskasvatukseen on myös saatu uusi professori ja uusi Pikku Norssi. Rauma on siis vanha varhaiskasvatuskaupunki koulutuksen kannalta, kertoo Minna Salminen, varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja OAJ:n paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja.

Millainen tapahtuma Raumalla on odottavissa?

– Me järjestämme oman näköisemme päivät. Raumalaisilla resursseilla syntyvät raumalaiset ensimmäiset Varhaiskasvatuksen opettajapäivät, Mea Nordberg sanoo.

Päivät saattavat olla osin kaksikielisetkin, sillä kun raumalaiset vastaanottivat Lahdelta opintopäivien perinteisen järjestäjäpallon, kollegat toivotettiin tervetulleiksi Vähämukulitte opettajabäeville.

Teksti: Airi Vuolle
Kuva: Nina Kaverinen