• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Katarina Murto on OAJ:n uusi puheenjohtaja

10.05.2022 - 11.38 Uutinen
Kuvituskuva

Varatuomari ja tanssinopettaja Katarina Murto on Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n seuraava puheenjohtaja. Murto valittiin ensimmäisellä äänestyskierroksella OAJ:n valtuuston kokouksessa Helsingissä 10.5.

Akavan työmarkkinajohtajana toiminut Murto, 50, aloittaa nelivuotisen puheenjohtajakautensa välittömästi. Hän seuraa tehtävässä OAJ:n väistyvää puheenjohtajaa, kasvatustieteen tohtori Olli Luukkaista.

Murto on toiminut opetustehtävissä kymmenen vuoden ajan vuosituhannen vaihteessa, viimeksi tanssitaiteen lehtorina Teatterikorkeakoulussa. Opetusuransa jälkeen hän on työskennellyt muun muassa juristina ja notaarina. Vuodesta 2011 hän on luonut uraa työmarkkina-alalla esimerkiksi Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n työehtoasioiden päällikkönä ja STTK:n johtajana.

Murron valtteja vaativassa puheenjohtajan tehtävässä ovat vahva työmarkkinapolitiikan ja neuvottelutoiminnan osaaminen, kokemus johtamisesta ja esihenkilötehtävistä sekä laajat yhteiskunnallisen vaikuttamisen verkostot. Hän sai vaalissa vahvan mandaatin valtuustolta. Äänet jakautuivat ehdokkaiden kesken seuraavasti: Murto 81, Helimo 30, Nieminen 19, Pöntynen 15, Suihkonen 2 ja Korhonen 1. 

Murto sanoo olevansa erittäin iloinen saamastaan luottamuksesta.

- Työni lähtökohtana on koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan sekä kaikkien opetusalalla toimivien työn arvostuksen ja merkityksellisyyden korostaminen. Haluan vahvistaa OAJ:n jäsenten työmarkkina- ja edunvalvonta-asemaa, toimia tehtävässä OAJ:n arvojen mukaisesti sekä kehittää järjestöä hyvässä ja avoimessa yhteistyössä OAJ:n päättäjien ja jäsenten kanssa.

Katarina Murto on jäsenten tavattavissa jo viikon päästä, kun Sauna-foorumilla on 18.5. klo 18 luvassa lisätietoa neuvottelu-/sopimusasioista.

Murron ehdokasaikaisiin esittelymateriaaleihin voit tutustua täällä 

Teksti: Riikka Juva
Kuva: Jarkko Mikkonen 

Päivitetty  10.5. klo 15.41, lisätty äänten jakautuminen

Jaa