• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Työnhakukanavat

Työnhaku alkaa kiinnostavien työpaikkojen etsimisestä. Kokosimme avuksesi vinkkejä, mistä kaikkialta uusi työpaikka voi löytyä.

Löydät tietoa avoimista työpaikoista useasta eri lähteestä, kuten työnhakuportaaleista, työnantajien verkkosivuilta, sosiaalisesta mediasta sekä sanoma- ja aikakauslehdistä.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä sinua kiinnostavaan organisaatioon ja tiedustella, olisiko siellä avoimia työpaikkoja. Kaikkia työpaikkoja ei ilmoiteta avoimeen hakuun, joten sinun kannattaa hyödyntää kaikkia verkostojasi apunasi.

Voit vinkata esimerkiksi ystävällesi, sukulaisellesi tai sosiaalisen median verkostoillesi, että etsit uutta työtä. Erityisesti LinkedIn on hyvä työnhakukanava. Myös muu aktiivisuus sosiaalisessa mediassa palkitaan, sillä se tuo sinulle ilmaista näkyvyyttä työnhaussa. Voit seurata sosiaalisessa mediassa työelämän ajankohtaisia asioita ja sinua kiinnostavia organisaatioita.

Työnhakuportaalit

Työnhakuportaaleista löydät työpaikkailmoitusten lisäksi vinkkejä urasuunnitteluun ja oman osaamisen kehittämiseen. Työnhakuportaaleja on useita, alta löydät niistä yleisimmät.

TE-palvelutKuntarekryValtiolleMonsterOikotieDuunitori

Jaa