• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen laatu"

OAJ haluaa laatukriteerit lukioon

OAJ jätti esityksensä lukion kehittämisestä ministeri Grahn-Laasoselle, joka oli niitä pyytänyt. Lukion kehittämiseksi oli OAJ:llä lukuisia ehdotuksia. Laatukriteerien laatimisen ohella on tarpeen tehdä kunnollinen selvitys lukion nykytilasta.

04.04.2017 Lausunto
Laadukas varhaiskasvatus on tuottavaa

Varhaiskasvatuksella vahvistetaan koulutuksellista ja yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elinikäistä oppimista. Varhaiskasvatus on perusta, jolle lapsen hyvinvointi, kehitys ja oppimispolku rakentuvat.

30.03.2017 Näkemys
Työrauha ja oppimisen ilo: Reittiopas kuntapäättäjille

Kunnan tehtävänä on huolehtia myös lasten, nuorten ja henkilöstön hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Opas on tehty oppimisen ilon ja työrauhan kehittämiseksi päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa. Esittelemme jokaisella reittioppaan pysäkillä yhden työrauhaa ja oppimisen iloa lisäävän tavoitteen sekä muutamia keinoja tavoitteen saavuttamiseksi.

23.03.2017 Julkaisu
Aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet

Kokonaisuutena aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet on hyvin valmisteltu. OAJ uskoo niiden käyttöönoton parantavan aikuisille tarkoitetun perusopetuksen laatua erityisesti myöhään tulleiden maahanmuuttajien osalta.

01.03.2017 Lausunto
5 syytä perustaa opettajarekisteri

OAJ:n mielestä opettajan ammattinimike on suojattava. Suomi tarvitsee opettajarekisterin. Tässä viisi syytä, jotka puoltavat opettajarekisterin perustamista.

05.08.2016 Uutinen