• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen laatu"

OAJ huolissaan koulutuksen rahoituksen laskusta

OAJ huomauttaa lausunnoissaan koulutustoimialan rahoituksesta ensi vuodeksi, että koulutuksen puutteelliset resurssit vaarantavat opetusalan työn turvallisuutta ja oppijoiden hyvinvointia. Suomalaisen koulutuksen laatu ja tasa-arvoisuus on heikentynyt tehtyjen leikkausten vuoksi, eikä tilannetta saada kuntoon ilman tuntuvia panostuksia.

28.09.2018 Lausunto
A1-kielen opiskelu alkaa pian jo ekaluokalta – OAJ kiittää

A1-kielen opetus varhentuu alkamaan ekaluokalta. Perusopetuksen vähimmäistuntimäärä kasvaa kaksi tuntia syksystä 2019 lähtien, minkä turvin A1-kielen opetus voidaan aloittaa keväällä 2020. Muutos koskee kaikkia koulunsa aloittavia.

20.09.2018 Uutinen
Varhaiskasvatus juhlii: ensimmäinen lastentarha perustettiin 130 vuotta sitten – uusi laki voimaan syyskuun alussa

Vuonna 1888 perustettu kansanlastentarha oli ensimmäinen lajiaan Pohjoismaissa. Suomi aloitti myös lastentarhanopettajien kouluttamisen ensimmäisenä Pohjoismaista. Nyt historiaa tekee uusi varhaiskasvatuslaki, joka astuu voimaan 1. syyskuuta.

31.08.2018 Uutinen
Perttu Pölönen: Kouluihin tarvitaan kysymysten vallankumous

Perustellut omat ajatukset ja inhimilliset taidot vievät tulevaisuudessa pitkälle, pohtii monitaituri Perttu Pölönen. Tulevaisuuden tiedoista ja taidoista puhutaan myös ensi kesän Suomen Areenassa, jonka pääyhteistyökumppani OAJ on.

22.08.2018 Uutinen
Karvi arvioi: Laatu vaihtelee varhaiskasvatussuunnitelmissa – täydennyskoulutus ratkaisevaa

Karvin kysely paljasti, että kaikki lapset eivät saa yhtä laadukasta varhaiskasvatusta. OAJ toivoo, että nyt palkataan tarpeeksi varhaiskasvatuksen opettajia ja lisätään täydennyskoulutusta, jotta laatu saadaan turvattua.

17.08.2018 Uutinen
Grahn-Laasonen: Varhaiskasvatuksen kehittäminen ei lopu lakiuudistukseen

Varhaiskasvatuksessa keskitytään seuraavaksi varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmäärien lisäämiseen sekä erityisen tuen kysymysten ratkomiseen, kertoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

02.08.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuslaki viimein maalissa – OAJ:ltä kiitosta 127 kansanedustajalle

Varhaiskasvatuslaki hyväksyttiin tänään eduskunnan täysistunnossa. OAJ on tehnyt vuosia työtä varhaiskasvatuslain uudistamiseksi ja iloitsee päätöksestä.

27.06.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuslaki etenee – OAJ on tyytyväinen sivistysvaliokunnan mietintöön

OAJ pitää eduskunnan sivistysvaliokunnan mietintöä varhaiskasvatuslaista hyvänä. OAJ:n Heljä Misukka korostaa, että laki vahvistaa pedagogiikkaa ja varhaiskasvatuksen laatua.

19.06.2018 Uutinen
Ammatillisten erityisopettajien kelpoisuusvaatimukset selkeytyvät – OAJ:n vaikuttamistyö tuotti tulosta

Maanantaina tulee voimaan ammatillisia erityisopettajia koskeva kelpoisuusasetuksen muutos. Kelpoisuusvaatimukset ovat sitten samat kuin ennen reformia.

08.06.2018 Uutinen
OAJ ja Taloustutkimus selvittivät: kolme neljästä suomalaisesta haluaa lisää lastentarhanopettajia

Selvä enemmistö suomalaisista kannattaa lastentarhanopettajien määrän lisäämistä. Kolme neljästä kannattaa sitä, että jokaiseen päiväkodin lapsiryhmään saadaan yliopistokoulutettu lastentarhanopettaja. Tiedot käyvät ilmi OAJ:n Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, jolla selvitettiin suomalaisten näkemyksiä varhaiskasvatuksesta ja eduskunnan käsittelyssä olevasta varhaiskasvatuslaista.

26.05.2018 Tiedote