• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

OAJ haluaa toisen asteen opiskelusta maksutonta

Opintojen suorittaminen ei saisi vaarantua oppimateriaalien kustannusten tai muiden toimeentuloon liittyvien ongelmien vuoksi, katsoo OAJ lausunnossaan opintotukilain muuttamisesta.

20.11.2018 Lausunto
Onko lapsilla oikeutta parempaan oikeusturvaan?

Tänään 20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää. Maan hallituksella on nyt tuhannen taalan paikka parantaa lasten oikeusturvaa.

20.11.2018 Blogi
OAJ haluaa korkeakouluille kunnon eväät jatkuvan oppimisen toteuttamiseen

OAJ:n mielestä tilauskoulutuksen varaan ei kannata asettaa liian suuria toiveita, sillä pienillä yrityksillä on harvoin varaa kouluttaa työntekijä omilla rahoillaan.

16.11.2018 Lausunto
Kelpoisuuksia venytetty amiksen yhteisissä tutkinnon osissa, vaikka laki on yksiselitteinen

Yhteisiä tutkinnon osia integroidaan ammatilliseen opetukseen onnistuneesti, mutta valitettavasti joskus myös rimoja alittaen. Lainsäädännössä harmaata aluetta opettajien kelpoisuuksille ei synny yto-opetuksessakaan, sanoo opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

06.11.2018 Uutinen
Olli-Pekka Heinonen opettajarekisteristä: ”Olen valmis katsomaan sitä avoimesti”

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen on valmis keskusteluun opettajarekisterin perustamisesta. Pedagogisten opettajajärjestöjen seminaarissa puhunut Heinonen kertoi myös, että niin arvioinnissa kuin kolmiportaisessa tuessakin haetaan uusia avauksia.

26.10.2018 Uutinen
Henkilöstöltä eriävä mielipide OKM:n loppuraporttiin: Korkeakoulujen rahoitus kaipaa vakautta – ei tempoilua

Tieteentekijöiden liitto ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ovat jättäneet eriävän mielipiteen tänään julkistettuun opetus- ja kulttuuriministeriön loppuraporttiin. Henkilöstöjärjestöt ovat työryhmän kanssa eri mieltä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rahoitusmallien uudistamisesta.

24.10.2018 Tiedote
Korkeakoulutuksen tiekartta valmistuu

OAJ:n asiantuntijat osallistuvat työryhmiin, joissa valmistellaan tiekarttaa Korkeakouluvision toteuttamisen askelmerkeiksi. He kertovat tärkeimmistä toimista, joilla työryhmät uudistaisivat korkeakoulutusta.

12.10.2018 Uutinen
Opettaja, tiedä vähintään tämä varhaiskasvatuslaista

Uusi varhaiskasvatuslaki tuli voimaan 1.9.2018. Mitä varhaiskasvatuksen opettajan pitää siitä vähintään tietää? Lue se uudesta esitteestä!

11.10.2018 Julkaisu
Korkeakoulu-uudistukset arvioitiin – selvitys horjuttaa duaalimallia

OAJ:n mielestä yliopisto ja ammattikorkeakoulu kehittyvät parhaiten kummankin oman lainsäädännön kautta. OAJ ihmettelee OwalGroupin raportin ilmauksia, joilla kaivetaan maata duaalimallin alta.

21.09.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuslaki voimaan 1. syyskuuta – vaatii kunnilta heti toimia

Varhaiskasvatuksen laatu paranee, kun henkilöstön koulutustaso nousee ja tehtävänimikkeet selkiytyvät koulutustaustan mukaan.

31.08.2018 Tiedote