• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

Hyvää varhaiskasvatuspäivää!

Opettajan työ on yksi tärkeimmistä ammateista, kun puhutaan vaikuttavuudesta ja tulevaisuuden kannalta merkittävästä työstä. Pienet, alle kouluikäiset lapset tarvitsevat pedagogisesti koulutetut, osaavat ja sensitiivisyyden merkityksen ymmärtävät opettajat. Ei ole yhdentekevää kuka opettaa lasta tavoitteellisesti toimimaan ryhmässä ja säätelemään tunteitaan, kenen kädet auttavat pukeutumaan tai silittävät kannustavasti.

21.03.2019 Blogi
Lukion opetussuunnitelmaluonnos kommentoitavana – tässä OAJ:n tärpit

Vuonna 2021 käyttöön tulevan lukion uuden opetussuunnitelman luonnos on nyt verkossa kommentoitavana. OAJ:n asiantuntijat vinkkaavat, että huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi arviointia, erityisopetusta sekä opintokokonaisuuksia ja moduuleja koskeviin lukuihin.

19.03.2019 Uutinen
OECD:n koulutusjohtaja moittii Suomen ”maan tapaa”: nyt pitää satsata varhaiskasvatukseen

Tulevaisuuden taidoiksi nimetyt uteliaisuus, kriittisyys ja vuorovaikutustaidot kehittyvät jo alle 5-vuotiaana. Siksi on koko Suomen tulevaisuuden kannalta kriittinen kysymys, nostetaanko varhaiskasvatuksen asema Suomessa samalle tasolle perusopetuksen kanssa, sanoo OECD:n koulutusjohtaja Andreas Schleicher.

14.03.2019 Uutinen
Opetushallitus: 2-vuotinen esiopetus lisäisi yhdenvertaisuutta

Opetushallitus tuo tänään julkaistussa selvityksessään esille monta hyvää syytä, miksi seuraavan hallituksen pitäisi säätää kaksivuotisesta maksuttomasta esiopetuksesta. Viisivuotiaiden kattava osallistuminen esiopetukseen vahvistaisi esiopetuksen asemaa ja lisäisi yhdenvertaisuutta.

08.03.2019 Uutinen
Amiksen tavoitteet toteen – OAJ:lta 9 parannusesitystä ammatillisen toisen asteen koulutukseen

OAJ:n asiantuntijat ovat koonneet päättäjille ja koulutuksen järjestäjille toimenpidepaketin, jonka avulla ammatillisen koulutuksen tavoitteet voidaan viedä maaliin.

08.03.2019 Näkemys
OAJ:ltä edustaja opettajankoulutusfoorumiin ja lukutaitofoorumiin

Erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen edustaa OAJ:tä opettajankoulutusfoorumissa ja lukutaitofoorumissa. Opettajankoulutusta kehittämään on nimetty myös SOOLin Susanna Jokimies.

07.03.2019 Uutinen
Koulutuksen kärkimaiden opetusministerit ja opettajajärjestöjohtajat vierailevat Suomessa huippukokouksessa

Suomi järjestää ensimmäisenä Pohjoismaana kansainvälisen opetusministereiden ja opettajajärjestöjen huippukokouksen 14.–15.3.2019. Kokoukseen on kutsuttu PISA-testeissä parhaiten menestyneet ja omaa osaamistasoaan vahvasti nostaneet maat.

27.02.2019 Uutinen
Tutkintojen ja osaamiskokonaisuuksien viitekehys laajenee, koulutusjärjestelmä selkiytyy

OAJ kannattaa kansalliseen tutkintojen ja osaamiskokonaisuuksien viitekehykseen tehtyjä laajentamisesityksiä. Opiskelijoiden liikkuvuuden ja osaamisen tunnistaminen on tärkeää, muistuttaa OAJ lausunnossaan viitekehyksen laajentamistyöryhmän loppuraportista.

20.02.2019 Lausunto
Tasa-arvon viestikapula päätyi puolueille

Keväästä 2016 kiertänyt tasa-arvon viestikapula luovutetaan tänään iltapäivällä eduskuntapuolueille. OAJ:n liikkeelle laittama viestikapula kiersi yhdeksän järjestön ja yrityksen kautta.

14.02.2019 Uutinen
Työryhmältä ehdotuksia lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyöhön – OAJ muistuttaa resursseista

Yhä useampi lukiolainen voisi suorittaa korkeakoulun orientoivia opintoja jo lukioaikana, todetaan lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyötä selvittäneen työryhmän raportissa. OAJ:n Tuomo laakso pitää raporttia hyvänä, mutta muistuttaa, että yhteistyön lisäämiseen täytyy resursoida työaikaa ja rahaa.

13.02.2019 Uutinen