• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Danske Bankilta asuntolainaetu akavalaisille

18.01.2018 - 00.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n jäsen saa nyt Danske Bankilta asuntolainan edullisemmin kuin henkilö, joka ei kuulu järjestöön. Edun saa hakemalla uutta lainaa tai kilpailuttamalla nykyisen lainan.

Danske Bank tarjoaa automaattisen alennuksen asuntolainan marginaalista. Asuntolainasta ei myöskään peritä toimitusmaksua eikä järjestelypalkkiota.
 
– Normaalisti asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelmäpalkkio on 0,60 prosenttia lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa. Liiton jäseniltä näitä kuluja ei peritä, Johanna Kronholm Danske Bankista kertoo.
 
Lyhennysvapaata ilman kuluja
 
Asuntolainaetuun kuuluvat myös alennus päivittäispalvelupaketin kuukausimaksusta sekä lyhennysvapaat ilman kuluja. Kronholm muistuttaa, että kun asuntolainaa maksetaan useita vuosia, tulee matkan varrella eteen erilaisia tilanteita, joissa voi hakea taukoa lainanlyhennyksistä.
 
– Asuntolainaa kannattaa ajatella taloutensa joustoelementtinä, jonka takaisinmaksusta voi hyvin sopia pankin kanssa.
 
Lainan lyhennyksen voi aloittaa portaittain sen sijaan, että ostaa vaikkapa luottokortilla huonekaluja uuteen asuntoon.
 
– Liiton jäsenenä saat valita itse, miten lainaa lyhennät. Lainaan voi ensimmäiselle viidelle vuodelle asettaa kiinteät, portaittain nousevat lyhennystasot, Kronholm sanoo.
 
Jäsenille myös vakuutus- ja matkailuetuja
 
Danske Bankin asiakkaana OAJ:n jäsenet saavat lisäksi huomattavan alennuksen Fennian vakuutuksista. Vastavalmistuneille jäsenille on muun muassa matkailuun liittyviä lisäetuja.
 
Tietoa myös jäsenetujen Pankkipalvelut-sivulta ja osoitteesta danskebank.fi/akava
Jaa