• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ tyytyväinen yliopistojen neuvottelutulokseen

27.09.2018 - 00.00 Tiedote
Kuvituskuva

OAJ on tyytyväinen yliopistojen neuvottelutulokseen, jossa työehtosopimuksen koko palkankorotusvara käytetään henkilöstön palkkoihin. Harjoittelukoulujen osalta neuvottelut jatkuvat.

OAJ on tyytyväinen yliopistojen neuvottelutulokseen, jossa työehtosopimuksen koko palkankorotusvara käytetään henkilöstön palkkoihin. Yliopistojen palkkausjärjestelmän uudistamiseen on varattu kaksi järjestelyerää. Uudistukseen käytetään 1.1.2019 lähtien 0,5 prosenttia ja 1.6.2019 lähtien 0,85 prosenttia.
 
JUKOn saavuttama neuvottelutulos koskee OAJ:n jäsenistä yliopistojen opetushenkilöstöä.
 
Harjoittelukoulujen osalta neuvottelut jatkuvat JUKOn ja OAJ:n johdolla. Korotusvaraa voidaan käyttää joko palkkausjärjestelmän uudistamiseen tai työaikajärjestelmän kehittämiseen. Takarajana näille neuvotteluille on marraskuun alku 2018.
 
Palkkausjärjestelmän uudistamisesta sopiminen oli vaikea kiistakysymys kevään 2018 työehtosopimusneuvotteluissa, jotka etenivät yliopistolakkoon asti. Palkkausjärjestelmän uudistamistyön jatkosta sopiminen siirrettiin työryhmään, jolle asetettiin tiukka aikaraja ja palkkaleikkuri. Jos ratkaisua ei olisi syntynyt, korotus olisi pienentynyt 0,3 prosenttia. Työryhmä oli osa valtakunnansovittelijan sovintoehdotusta.
 
– Yliopistojen neuvottelutulos on OAJ:n hallituksen esittämien tavoitteiden mukainen, neuvottelujohtaja Petri Lindroos toteaa.
 
OAJ:n ja JUKOn hallitukset ottavat kantaa neuvottelutulokseen perjantaina 28.9.