• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työolot"

Opetuksettomana aikana sairastuminen

Entä jos sairastut opetuksettomana aikana?

04.10.2018 Sisältösivu
Osasairausloma

Kokoaikainen työntekijä tai viranhaltija voi olla osa-aikaisella sairauslomalla. Osittaisesta virkavapaasta tehdään sopimus työnantajan kanssa.

04.10.2018 Sisältösivu
Sairauspoissaolon palkkaus ja lääkärikäynnit eri tehtävissä

Sairauspoissaolon palkkaus vaihtelee työehtosopimuksittain. Lääkärikäynnit tehdään pääsääntöisesti työajan ulkopuolella sopimuksesta riippumatta.

04.10.2018 Sisältösivu
Syrjintä

Työelämässä syrjintä on kielletty – myös työhönotossa.

01.10.2018 Sisältösivu
Ammattijärjestöt arvostelevat luonnosta kansalliseksi sisäilma- ja terveysohjelmaksi

OAJ ja joukko muita ammattijärjestöjä on esittänyt eriävän mielipiteensä THL:n valmistelemasta kansallisesta sisäilmaohjelman luonnoksesta.

26.09.2018 Uutinen
Tehovaatimukset veivät amkien henkilöstön kovalle kuurille

Kun samaan aikaan annetaan vapautta ja leikataan resursseja, se kuulostaa hölmöläisten peiton jatkamiselta. Tempoilevan politiikan takia työhyvinvointi ammattikorkeakouluissa on heikentynyt.

24.09.2018 Uutinen
Professori: Opettaja, ole armollinen itsellesi – 5 vinkkiä!

Kasvatustieteen professori Juha T. Hakala kannustaa opettajia luopumaan perfektionismista ja hellittämään stressistä. Työuupuminen uhkaa, jos kaiken tekee sata lasissa.

24.09.2018 Uutinen
Huoli sisäongelmista on yhteinen – neljä tahoa kertoo, mitä tekoja nyt tarvitaan

Helsingin opettajien puheenjohtaja, Lapsiasiavaltuutettu, Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtava asiantuntija sekä Vihaisten äitien aktiivi peräävät poliittisia päätöksiä sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi.

17.09.2018 Uutinen
Oppiminen alkaa koulurauhasta

Koulujen kellot pirisivät taas pari viikkoa sitten lukuvuoden alun ja arkeen paluun merkiksi. Syksyn alku on monin tavoin uuden opettelun aikaa, kun monet lapset ja nuoret aloittavat kouluvuotensa uusissa kouluissa, luokissa ja ryhmissä.

30.08.2018 Blogi
Rohkeutta uuteen lukuvuoteen

Uusi lukuvuosi on jälleen alkamassa. Noin 605 000 suomalaista lasta aloittaa työnsä ja touhunsa esiopetuksessa ja perusopetuksessa. Sirkeäsilmäisiä ja uutta ahmien oppivia eskarilaisia ja ekaluokkalaisia lähtee opintiellä kumpaisiakin noin 60 000. Heille avautuu uusi maailma liki rajattomine mahdollisuuksineen.

01.08.2018 Blogi