• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työolot"

Fiilismittarilla jo 6000 käyttäjää – yhdellä klikkauksella mukaan!

Fiilismittarilla seurataan opetus- ja kasvatusalan tekijöiden hyvinvointia ympäri maata. Kirjautumalla palveluun ja vastaamalla viikon kysymykseen pääset seuraamaan, mitä alueesi opettajille kuuluu. Fiilismittarin kautta saatava tieto auttaa myös OAJ:tä toimimaan työhyvinvoinnin parantamiseksi.

18.09.2019 Uutinen
Työelämäasiamies vinkkaa: Näin teet työhyvinvoinnista ja -turvallisuudesta arkea työpaikallasi

Työhyvinvointipuheesta kannattaa OAJ:n työelämäasiamiehen mukaan tehdä rakenteellinen osa työpaikkakeskusteluja, jotta vaikeitakin aiheita päästään käsittelemään helpommin.

12.09.2019 Uutinen
Vapaa sivistystyö tuottaa hyvinvointia ja luo kunnille säästöjä

Vapaan sivistystyön palvelut ovat elinikäisen oppimisen aarreaitta, jotka tuottavat kansalaisille hyvinvointia ja iloa. Näin on jatkossakin, kunhan kunnat satsaavat henkilöstön sitoutumiseen ja turvaavat näin laadukkaan opetuksen tulevaisuuden.

04.09.2019 Blogi
Selkeä resepti opettajan työn houkuttelevuuteen: palkkaus ja työolot kuntoon

Olennaista on voida tehdä työnsä hyvin, ratkaista työhyvinvointia rapauttavat pulmat ja parantaa palkkausta. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin, kun Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen, Kuntatyönantajat KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen keskustelivat keinoista lisätä opettajan työn houkuttelevuutta.

22.08.2019 Uutinen
OAJ käynnisti työhyvinvoinnin lukuvuoden 2019-2020

Työhyvinvointi, uupuminen ja opettajan ammatin vetovoima puhuttavat kansalaisia ja mediaa. Nyt OAJ haastaakin kaikki koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan työantajat mukaan työhyvinvointihaasteeseen.

20.08.2019 Tiedote
Professorilta 5 vinkkiä: Vuorovaikutustaitoja kehittämällä lisää työhyvinvointia

Suomalaisopettajan työstä tekee unelmaduunin sen merkityksellisyys. Näin ajattelee professori Kirsti Lonka, joka kannustaa suuntaamaan ajattelua siihen, mikä on hyvin. Lonka aloittaa OAJ:n Työhyvinvoinnin lukuvuoteen liittyvän nettijuttusarjan ja tarjoaa vinkkejä parempaan vuorovaikutukseen.

15.08.2019 Uutinen
Työhyvinvointi ja -turvallisuus yhteiseksi puheeksi

Työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden kehittäminen edellyttää avointa puhetta työpaikoilla.

31.07.2019 Sisältösivu
OAJ haluaa opettajien palkat ja työolot kuntoon

Opetusalan palkat on saatava nousuun ja samalla on tärkeää turvata alan houkuttelevuutta työoloja kohentamalla. OAJ haluaa myös varhaiskasvatuksen opettajat siirrettäväksi opetusalan sopimuksiin.

31.07.2019 Tiedote
Työhyvinvointihaaste käyntiin – Savonia ja Helsinki ensimmäisinä mukaan

Hyvinvoivat työntekijät takaavat työn korkean laadun. Se tiedetään Helsingin kaupungin opetustoimessa ja ammattikorkeakoulu Savoniassa, joissa on kääritty hihat opettajien työhyvinvoinnin eteen. OAJ nostaa opettajien jaksamista kohentaville teoille hattua ja heittää työhyvinvointihaasteen muillekin työnantajille.

18.07.2019 Uutinen
Työsuojelusta tukea jäsenelle

OAJ on jäsentensä hyvinvoinnin tukena. Työsuojelun ja työhyvinvoinnin edunvalvontamme edistää ja kehittää päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten terveyttä ja turvallisuutta.

12.07.2019 Sisältösivu