• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työolot"

Blogi: Jokainen työyhteisö voisi oppia Huuhkajista ja Leijonista

Mikä yhdistää Leijonien maailmanmestaruutta keväältä 2019 ja Huuhkajien saavuttamaa em-kisapaikkaa? Joukkuepeli. Menestys rakentui yhdessä tekemisen varaan. Joukkueiden menestyksestä voitaisiin ottaa oppia myös työelämässä, kirjoittavat OAJ:n työhyvinvointityöryhmän jäsenet.

20.02.2020 Blogi
Blogi: Luottamus syntyy vuorovaikutuksessa

Työhyvinvointityöryhmämme  jatkaa luottamusteemaan perehtymistä.

13.02.2020 Blogi
Rehtori, vaali aikuisuutta - 10 vinkkiä esimiehille

Kuinka sitouttaa henkilöstöä ja saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen? Työyhteisökouluttaja Pirkko Heiske antaa rehtoreille ja muille opetusalan esimiehille 10 vinkkiä.

31.01.2020 Uutinen
Susan Flocken konkretisoi, mikä tekee opettajien työstä niin vaativaa – ammattijärjestöillä tärkeä rooli työolojen parantamisessa

Opettajan työ ei suinkaan lopu siihen, kun oppitunti päättyy. Tätä korostaa eurooppalaisten opettajien yhteisen järjestön Etucen puheenjohtaja Susan Flocken. Hän on huolissaan opettajien uupumisesta mutta uskoo, että ammattijärjestöt voivat auttaa lisäämään hyvinvointia ja opettajan työn houkuttelevuutta.

24.01.2020 Uutinen
Blogi: Luottamus on onnistuneen yhteistyön perusta

Asiassa kuin asiassa palataan aina luottamukseen. Tämän huomion teki Työturvallisuuskeskuksen työryhmä, jonka tehtävänä oli pohtia ratkaisukeinoja työyhteisöjen ongelmatilanteisiin.

23.01.2020 Blogi
Rehtorit ylikuorman syövereissä

Rehtorit ovat sitoutuneet työhönsä, mutta liian moni uupuu mahdottoman työkuorman alle. Johtajien ylikuormittuminen koskee kaikkia koulutusasteita, ja nyt ongelma pitää ratkaista.

20.01.2020 Blogi
Tutkijan vinkki opettajille: Lyhytkin tauko työpäivän aikana rentouttaa

Palautumista ei pidä jättää pelkkien lomien varaan. Jaksaminen lisääntyy, kun rakentaa työpäivään vaikka lyhyenkin, rentouttavan tauon. Tuore tutkimus osoittaa, että mitä paremmin opettaja palautuu työpäivän aikana, sitä paremmin hän kykenee irrottautumaan työasioista vapaa-ajalla.

16.01.2020 Uutinen
Rehtoribarometri: Reksin työ kuormittaa ja innostaa

Suomalaisilla rehtoreilla on tuoreen barometrin mukaan rutkasti työintoa. Jotta innostus ei käänny uupumukseksi, rehtori tarvitsee tehtävässään tukea ja kehittymismahdollisuuksia sekä riittävästi resursseja hoitaa kunnolla tehtäväänsä.

14.01.2020 Uutinen
Upea saldo – työhyvinvointihaasteeseen tarttunut jo 80 työnantajaa

OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuosi 2019–2020 on vasta puolivälissä, ja jo 80 työnantajaa on ottanut vastaan työhyvinvointihaasteen. Se tarkoittaa, että ympäri Suomea tehdään paljon tekoja opettajien hyvinvoinnin parantamiseksi kaikilla kouluasteilla.

19.12.2019 Uutinen
Blogi: Toimivat työtilat ovat jokapäiväinen joululahja

Heidi Savolainen ja hänen kollegansa saivat reilu vuosi sitten lahjan, joka ilahduttaa jokaisena työpäivänä. Uudet työtilat rakennettiin heidän toiveidensa mukaisiksi. Hyvä, toimiva, turvallinen ja terveellinen työtila on lahja, josta on iloa jokaisena arkipäivänä, Savolainen toteaa blogikirjoituksessaan.

19.12.2019 Blogi