• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työolot"

Tutkimustietoa päiväkodin johtajien työoloista

Päiväkodin johtajien työ on monimuotoistunut. Samalla heidän vastuunsa on kasvanut. OAJ:n selvitysten mukaan esimiestyöt vievät ajan johtamiselta.

12.07.2019 Sisältösivu
Tutkimustiedosta tukea sisäilmaongelmiin

Sisäilma on yksi suurimmista opettajien työoloihin vaikuttavista tekijöistä. Koulurakentamisen heikko laatu, kehnosti tehdyt korjaukset ja riittämätön ilmanvaihto ovat johtaneet siihen, että neljä kymmenestä opettajasta on kokenut terveyshaittoja.

12.07.2019 Sisältösivu
Opetusalan työolobarometri

Teemme joka toinen vuosi työolobarometrin, jotta voisimme parhaiten ajaa koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja. Uusin Opetusalan työolobarometri julkaistiin helmikuussa 2022.

12.07.2019 Sisältösivu
Pride-viikolla edistetään työelämän yhdenvertaisuutta – ”kieli luo todellisuutta”

Kuinka varmistamme kaikille yhdenvertaisen työpaikan? Kysymystä pohditaan pride-viikolla Akavan, SAK:n ja STTK:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Työyhteisöissä homo- ja transfobian kitkeminen on yhteisiä linjauksia ja konkreettisia tekoja yhdenvertaisuuden puolesta.

24.06.2019 Uutinen
Työhyvinvoinnin dosentilta 7 lomavinkkiä – ”Olennaista on huomata hyvä”

Monella häämöttävät jo mielessä ensimmäiset lomapäivät. Aivot eivät kuitenkaan aina toimi kalenterin mukaan, vaan työstä irtautuminen voi tuntua vaikealta. Mikä edistäisi lomamoodiin siirtymistä? Työhyvinvoinnin dosentin Marja-Liisa Mankan olennaista on kiinnittää huomiota siihen, mikä on hyvin, ja löytää omat keinot elpyä.

29.05.2019 Uutinen
Kiitoksen, ylpeyden ja levon aikaa

On jälleen se aika vuodesta, jolloin suurella osalla henkilöstöstä työ kouluissa ja oppilaitoksissa on päättymässä ja siirrytään erittäin hyvin ansaitulle tauolle. Esimerkiksi päiväkodeissa ja tutkimuksen parissa töitä vielä tehdään, ja esimiehet jatkavat vielä viikkojen ajan valmistautumista ensi lukuvuoteen. Pian heillekin koittaa levon aika.

27.05.2019 Blogi
Jarno Varteva vaatii amkien rahoitusta kuntoon – ”emme pysty tarjoamaan niin valmiita kavereita kuin ennen”

Ammattikorkeakoulun voimavaroista on leikattu tällä vuosikymmenellä kolmannes. Leikkaukset ja niistä seuranneet henkilöstövähennykset näkyvät väistämättä niin opetuksen laadussa kuin työoloissa. OAJ:n valtuutetun Jarno Vartevan mukaan amkeissa enää ei voi puhua työhyvinvoinnista vaan työpahoinvoinnista, ja hallitusneuvotteluista hän odottaa tuntuvia panostuksia tilanteen korjaamiseen.

09.05.2019 Uutinen
Moni opettaja on uupunut – siitä on tärkeää voida puhua luontevasti

OAJ:n valtuutettu Marja Hänninen-Helin toivoo, että työhyvinvoinnista voisi puhua yhtä luontevasti kuin terveellisestä ruokavaliosta. Tämä on yksi tavoite, jota kohti kuljetaan OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuoden mittaan.

09.05.2019 Uutinen
Onko opettajan työn vetovoima katoamassa?

Suomi on kansainvälisesti poikkeava maa siinä, että missään muussa maailman maassa ei opettajankoulutukseen ole samanlaista halukkuutta. Tämän seurauksena olemme vuosikymmenten ajan voineet valita loistavista hakijoista parhaat tähän yhteiskunnan avainammattiin. Myös moni opettajaksi hyvin kyvykäs ja sovelias on kilpailun kovuuden vuoksi jäänyt ammatin ulkopuolelle. Miten on asian laita tulevaisuudessa?

08.05.2019 Blogi
Valtion rahoitettava sisäilmaongelmien korjaamista – kansa ja lähes kaikki puolueet kannattavat

Sisäilmaongelmien ratkaisemin vaatii valtion tukea. Tätä mieltä on yhdeksän kymmenestä suomalaisesta. Eduskuntapuolueista vain kokoomus vastustaa ajatusta.

02.04.2019 Uutinen