• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen laatu"

Yliopistojen henkilöstön hyvinvointi on avain laatuun

Koulutuksen ja tutkimuksen kentällä tapahtuu koko ajan ja paljon. Työ korkeakouluissa on jatkuvaa muutoksessa elämistä ja uuden suunnan etsimistä, ajan hermolla ja edellä elämistä. Se tekee työstä niin mielettömän kiintoisaa, mutta myös kuluttavaa. Uudistukset ovat hyvin usein edenneet rakenteet edellä, ja rahoituksen leikkaukset ovat myös kiihdyttäneet rakenteellisia uudistuksia.

16.11.2018 Blogi
Maailman suurin vanhempainilta maanantai-iltana – seuraa etänä!

Tänään maanantaina järjestetään jälleen vuosittainen Maailman suurin vanhempainilta. Tilaisuutta voi seurata vaikka kotisohvalta käsin.

12.11.2018 Uutinen
Ammatillista oppilaitosta etsimässä

Antti ja Emmi pohtivat parhaillaan mihin ammatilliseen oppilaitokseen he hakisivat opiskelemaan. Yhteishaun ja erityisoppilaitosten hakuun avataan 19. marraskuuta ”demo”, eli vuoden 2019 koulutustarjonnan sisältävä työkalu, jolla voi harjoitella hakemista kevään yhteishaussa.

07.11.2018 Blogi
Varhaiskasvatuksen laadun arviointia yhtenäistetään – Karvilta uusia työkaluja

Karvi teki hyvät pohjat varhaiskasvatuksen laadun kehittämiseen. OAJ kehottaa tarttumaan toimeen sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla.

01.11.2018 Uutinen
Pedagogiset järjestöt: Kohtaaminen palautettava koulutyön keskiöön

Pedagogisten opettajajärjestöjen POE:n syysseminaari päättyi lauantaina Helsingissä. Seminaarin päätteeksi järjestöt julkaisivat julkilausuman, jossa päättäjiltä vaaditaan toimia opettajien ja oppilaan välisen vuorovaikutuksen turvaamiseksi.

27.10.2018 Uutinen
Uusi tietopaketti ammatillisten opettajien työstä – katso uudistuneen rahoituksen kiemurat

Ammatillisen opettajan työn sisällöstä, ammatillisen koulutuksen rahoituksesta ja muun muassa laadusta on julkaistu 8-sivuinen lehti nimeltä OAJ & ammatillinen. Erillislehti auttaa osaltaan ammatillisen koulutuksen suuressa murroksessa.

25.10.2018 Uutinen
Johtamista kehittämällä kehitetään peruskoulun koko työyhteisöä

Johtajuuden kehittäminen on tuloksellista ja tuottavaa. Siihen pitää panostaa vuosittain suunnitelmallisesti. Lukuisat tutkimukset ja kyselyt osoittavat aina uudelleen, että hyvä johtajuus on keskeisin työyhteisön työhyvinvointiin vaikuttava tekijä.

23.10.2018 Sisältösivu
Jokainen koulu on kaikkien koulu

OAJ korostaa, että suomalaisen peruskoulun rikkaus on aina ollut se, että kaikki oppilaat käyvät saman koulun ja samassa ryhmässä voi opiskella oppilaita hyvinkin erilaisista taustoista.

23.10.2018 Sisältösivu
Hankeähkystä strategiseen uudistumiseen

Yhteiskunnan nopea muutos näkyy koulun arjessa joka päivä ja muovaa sitä. Jos koulutusta halutaan määrätietoisesti uudistaa, se pitäisi tehdä viisaammalla ja pitkäjänteisemmällä tavalla kuin tällä hetkellä.

23.10.2018 Sisältösivu
Puhutaan rahasta

Ei raha ratkaise! Rahalla ei voi ostaa koulutuksen laatua! Suomen perusopetuskustannuksethan ylittävät OECD:n keskiarvon selkeästi! Näihin väitteisiin törmää välittömästi, kun nostaa kissan pöydälle ja alkaa puhua rahasta perusopetuksessa.

23.10.2018 Sisältösivu