• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen rahoitus"

Yli 70 miljoonaa perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen – OAJ kannustaa hakemaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa hakemusten perusteella yli 70 miljoonaa euroa koulutuksellisen tasa-arvon vahvistamiseen. Perusopetuksen ja esiopetuksen lisäksi rahaa on ensimmäistä kertaa jaossa myös varhaiskasvatukseen. OAJ kannustaa opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjiä hakemaan.

09.03.2020 Uutinen
Amiksille 20 miljoonan ”joululahjaraha” – valtaosa opettajien palkkaamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut ammatillisen koulutuksen järjestäjille 20 miljoonaa euroa opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. Suurin osa potista menee opettajien palkkaamiseen, uskoo ministeriön ylijohtaja Mika Tammilehto.

27.11.2019 Uutinen
Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kehittämiseen yli 300 miljoonaa – OAJ kiittää

Opetusministeriö satsaa yli 300 miljoonaa euroa kolmivuotisiin kehittämisohjelmiin, joilla vahvistetaan laatua ja tasa-arvoa perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Opetusministeri on OAJ:n kanssa samoilla linjoilla siitä, että kun laatuun satsataan ja työn edellytykset ovat kunnossa, opettajia on helpompi saada varhaiskasvatukseen.

26.11.2019 Uutinen
Lukioiden rahoituksen vahvistaminen välttämätöntä

Lukiokoulutuksen riittämätön rahoitus näkyy ryhmäkokojen kasvuna, opetustarjonnan kaventumisena ja opettajien työkuorman lisääntymisenä. Rahoituksen merkittävä vahvistaminen on välttämätöntä lukiouudistuksen tavoitteiden saavuttamiseksi ja koulutuksen laadun turvaamiseksi.

19.11.2019 Lausunto
”Hei päättäjämme, katsokaa tänne!” – Helsingin opettajat panivat itsensä likoon videolla

Helsingissä opettajat ja vanhemmat satsasivat videoon muistuttaakseen päättäjiä siitä, että stadin tulevaisuuteen kannattaa satsata. OAJ:n erityisasiantuntija pitää paljon kiitosta saanutta videota hyvänä esimerkkinä paikallisesta vaikuttamisesta.

30.10.2019 Uutinen
OAJ esittää perusrahoituksen nostoa kertainvestointien sijaan

OAJ kiittää budjettilausunnossaan, että kasvatuksen ja koulutuksen rahoitus on nyt menossa positiiviseen suuntaan. Matkaa on kuitenkin vielä paljon siihen, että rahoituksessa päästäisiin koulutusleikkauksia edeltävälle tasolle.

16.10.2019 Lausunto
Tutkimuksia koulutuksen vaikuttavuudesta

Kuinka koulutuksen rahoitus vaikuttaa oppimiseen ja opetusalan työhön? Täydennämme tälle sivulle tutkimuksia koulutuksen vaikuttavuudesta.

30.09.2019 Sisältösivu
OAJ:n vaikuttamistyö tuotti tulosta

Koulutusrahojen palautus budjetissa oli arvovalinta ja tällä kertaa päättäjät kuulivat OAJ:n viestin. Toki korjattavaakin jäi vielä, mutta suunta on muuttunut ja siitä voimme olla hyvillämme, OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka sanoo.

18.09.2019 Uutinen
Koulutuspanostukset perusteltuja: OAJ kiittelee suunnanmuutosta

Valtion ensi vuoden budjetti lupaa ammatilliseen koulutukseen lisää opettajia. Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin käytetään 80 milj. euroa. Hallituskaudella on luvattu lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen kaikkiaan 235 milj. euroa.

17.09.2019 Uutinen
Ratkaiseeko ammatillinen koulutus osaajapulan ja työttömyyden? Se on päättäjistä kiinni

Päättäjät tuskailevat työttömyyslukujen ja jatkuvan oppimisen edistämisen kanssa, yrityksiä puolestaan hiertää osaajapula. Ammatillinen toinen aste ja ammattikorkeakoulutus tarjoavat ratkaisuja, mutta vain, jos niiden laatuun satsataan.

17.09.2019 Blogi