• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimusneuvottelut"

Kun aika on

Suomen jääkiekkomaajoukkueen iskulause on ”Kun aika on”. Sen voi tulkita monin tavoin, mutta siinä on sanomaa. Silloin on toimittava, kun aika on, kirjoittaa Olli Luukkainen blogissaan.

02.03.2022 Blogi
Kunta-alan OAJ:läiset ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon

Kunta-alalla tulee voimaan koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka koskee myös OAJ:n jäseniä. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau. OAJ on Jukon suurin jäsenjärjestö.

02.03.2022 Uutinen
Usein kysyttyjä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Sivua päivitetään sopimusneuvottelujen aikana.

02.03.2022 Sisältösivu
Sopimusten voimassaolo päättyi kunta-alalla – palkka ja työehdot pysyvät ennallaan

Kunnan ja Avaintan sopimusten voimassaolo on päättynyt. Kunta-alan pääsopijajärjestöt eivät päässeet eilisillan neuvottelussa sopuun virka- ja työehtosopimusten jatkosta.

01.03.2022 Uutinen
Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa neuvottelutulos

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos  maanantai-iltana. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on reilu 600.

01.03.2022 Uutinen
Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuivat - "On löydettävä elementtejä työkuorman keventämiseen"

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat viime viikolla kunnan, valtion, Avaintan ja Sivistan pöydissä. OAJ:n keskiviikkona julkistama työolobarometri korostaa tarvetta opettajien työmäärän rajaamiseen ja työssäjaksamisen turvaamiseen.

21.02.2022 Uutinen
Mitä toimiva paikallinen sopiminen edellyttää? 

Työnantajaliitot nostavat neuvottelukierrosten yhteydessä usein esille vaatimuksen paikallisen sopimisen lisäämisestä. Tämä on tuttua erityisesti teollisuuden työnantajajärjestöjen retoriikasta, mutta myös julkisen sektorin ja opetusalan työnantajaliitot ottavat mielellään kantaa paikallisen sopimisen puolesta.

21.02.2022 Blogi
Kunta-alan sopimukset päättyvät, mitä tarkoittaa järjestövalmius tai työtaistelu?

OAJ:n jäseniä koskevat sopimisneuvottelut ovat käynnissä. Tule kuulemaan järjestövalmiusasioista verkkotapahtumaan.

17.02.2022 Tapahtuma
Työtaistelujen kevät?

Seuraan aktiivisesti opetusalan keskustelua niin järjestötoimijoiden kuin jäsentemme keskuudessa. Analysoin tekemiämme kyselyitä ja yritän omien kontaktieni kautta päästä selville opettajien mielipiteistä. Samalla seuraan neuvottelujen etenemistä ja pohdin, että onko nyt edessä työtaistelujen kevät.

15.02.2022 Blogi