• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Opeopiskelija Akavan hallitukseen – "haluamme olla luomassa maailman parasta työelämää"

26.11.2019 - 16.01 Uutinen
Kuvituskuva

SOOLin Sanni Salmenoja valittiin Akavan hallitukseen ensimmäisenä opettajaopiskelijoiden edustajana. Hän pitää tärkeänä, että keskusjärjestön päätöksenteossa kuuluu tulevaisuuden työntekijöiden ääni.

Akavan liittokokouksessa valittiin tänään OAJ:n hallituksen jäsenet ja varajäsenet. 

OAJ:stä varsinaisiksi jäseniksi nimettiin puheenjohtaja Olli Luukkainen, koulutusjohtaja Heljä Misukka, ensimmäinen varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen sekä Suomen opettajaksi opiskelevien liiton eli SOOLin puheenjohtaja Sanni Salmenoja

Salmenoja on ensimmäinen opeopiskelijoiden edustaja Akavan hallituksessa. Hän on tehtävästä innoissaan.

– Vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla! On upea tilaisuus päästä tuomaan työmarkkinakeskusjärjestön toimintaan ja päätöksiin nuorten näkökulmaa ja olla luomassa tulevaisuutta. Opettajaksi opiskeleville tämä on osoitus luottamuksesta ja siitä, että meitä nuoria halutaan mukaan päätöksentekoon, Salmenoja sanoo.

Myös OAJ:n järjestöjohtaja Pasi Pesonen pitää asiaa tärkeänä. 

– Olen ylpeä siitä, että OAJ ensimmäisenä akavalaisena liittona nostaa opiskelijajäsenen keskusjärjestön hallitukseen vaikuttamaan tulevaisuuden työelämän linjauksiin ja päätöksiin, Pesonen sanoo.

"Tärkeää, että me nuoret pääsemme päättämään"

Sanni Salmenoja huomauttaa, että nyt muuttuu vauhdilla paitsi työelämä myös se, mitä nuoret työelämältä odottavat.

– Nuoret odottavat työelämältä erilaisia asioita kuin meitä vanhemmat, ja työelämän muutokset vaikuttavat eniten meihin, jotka emme vielä ole työelämässä. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että me nuoret pääsemme päättämään. Haluamme olla mukana luomassa maailman parasta työelämää, Salmenoja sanoo.

Luukkaisen varajäseneksi Akavan hallitukseen valittiin VOL:n puheenjohtaja Anitta Pakanen, Misukan varajäseneksi OAJ:n järjestöjohtaja Pasi Pesonen, Kääriäisen varajäseneksi OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos ja Salmenojan varajäseneksi OAO:n puheenjohtaja Päivi Koppanen

Lisäksi Tieteentekijöitä Akavan uudessa hallituksessa edustavan Johanna Moision varajäseneksi valittiin YLL:n puheenjohtaja Santeri Palviainen.

Akavan liitot koolla

  • Akava valitsi uuden hallituksen liittokokouksessa, joka pidettiin Helsingissä tiistaina 26.11. 
  • Liittokokouksessa käydään muun muassa keskustelua ajankohtaisesta yhteiskunta- ja työmarkkinapoliittisesta tilanteesta ja vahvistetaan Akavan tulevan vuoden toiminnan päälinjat ja talousarvio.
Jaa