• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutus ratkaisee"

Koulutuksella kestävää tulevaisuutta

Kaikki puhuvat nyt ilmastonmuutoksesta, eikä syyttä. Ongelman ratkaisut ovat monimutkaisia ja vaativat perehtymistä. Tähän kaikkeen tarvitaan kasvatusta, koulutusta, tiedettä ja tutkimusta.

06.11.2018 Blogi
”Enemmän tukea, vähemmän kiitospuheita” – opiskelijoilta esityksiä seuraavalle hallitukselle

Seuraavan eduskunnan on varmistettava, että koulutuksella tarjotaan turvaverkko, jossa ei ole opiskelijan mentäviä reikiä, opiskelijajärjestöt Sakki ja SOOL vaativat.

11.10.2018 Uutinen
Koulutus ratkaisee: Suomen kilpailu- ja innovaatiokykyä on vahvistettava uusien työpaikkojen luomiseksi

Kansainvälisten vertailujen mukaan Suomi on jäänyt jälkeen tutkimukseen, koulutukseen ja uudistavaan innovaatiotoimintaan panostamisessa. Juuri tieteen ja tutkimuksen keinoin voidaan vastata yhteiskunnan kiperimpiin ongelmiin, luoda uudenlaista työtä ja kehittää yhteiskuntaa.

05.10.2018 Näkemys
Koulutus ratkaisee: Turvallisuus ja hyvinvointi oppimisen perustana

Yhteiskunnan muutokset näkyvät oppilaitosten arjessa. Maahanmuutto sekä sosioekonomisten ja hyvinvoinnin erojen kasvu ovat muun muassa lisänneet syrjäytymistä ja radikalisoitumista.

05.10.2018 Näkemys
OAJ:n työmarkkinatavoitteet eduskuntavaaleihin 2019

OAJ:n työmarkkinatavoitteet koskevat työllistymistä tukevia toimia, työntekijän perusoikeuksia, jotka kaipaavat lainsäädäntöä ja verotusta, jolla on turvattava laadukas julkisen sektorin toiminta.

05.10.2018 Näkemys
Koulutus ratkaisee: Syrjäytymiskehityksestä osallisuuskehitykseen

Syrjäytymiskehitys on vakavimpia yhteiskunnallisia ongelmiamme. Syrjäytymisen seuraukset konkretisoituvat usein esimerkiksi opintojen keskeytymisenä, työttömyytenä, köyhyytenä ja sosiaalisina ongelmina. Syrjäytymisen juuret ovat kuitenkin jo lapsuudessa. Siksi myös ongelman ratkaiseminen on aloitettava lapsuudesta ja taattava koko elinkaaren kattava mahdollisuus kiinnittyä yhteiskuntaan.

05.10.2018 Näkemys
Koulutus ratkaisee: Maailman parasta koulutusjärjestelmää on kehitettävä kokonaisuutena

Sivistys, kasvatus ja koulutus ovat nostaneet Suomen maailman onnellisimpien, edistyksellisimpien ja vauraimpien maiden joukkoon. Kasvatus ja koulutus sekä niillä luotu osaaminen ovat olleet keskeisiä kansakunnan kehittäjiä, uudistajia ja voimavarojen luojia – koko henkisen ja taloudellisen hyvinvointimme kivijalkoja.

05.10.2018 Näkemys
Koulutus ratkaisee: Opetusalalla elämäntyönä on tulevaisuus

Suomalaisen kasvatus- ja koulutusjärjestelmän laadun tae ovat opettajat ja laadukas johtaminen. Opettajat työskentelevät eri nimikkeillä kaikenikäisten oppijoiden kanssa päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja työpaikoilla.

05.10.2018 Näkemys
Koulutus ratkaisee: Vahvoja tekoja koulutuksen tasa-arvon hyväksi

Tutkimustiedon ja muun muassa PISA-tulosten mukaan koulutuksellisen tasa-arvon rapautumisesta on selviä merkkejä. Koulu ei enää kykene tasoittamaan perhe- ja kulttuuritaustasta johtuvia eroja niin kuin ennen. Matala koulutustaso periytyy sukupolvelta toiselle.

05.10.2018 Näkemys
Eduskuntavaaleista koulutus- ja osaamisvaalit!

Kun vaalit lähestyvät kilpailu siitä, mitkä teemat näkyvät julkisessa keskustelussa, kiristyy. Viekö sote, sotu tai nato vaalikeskusteluilta kaiken ajan vai jääkö tilaa myös koulutukselle, kasvatukselle ja tutkimukselle?

05.10.2018 Blogi