• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutus ratkaisee"

Opettajamitoituksella turvataan työrauha ja laadukas opetus sopivankokoisissa ryhmissä

Opettajien määrä suhteessa oppijoiden määrään on yksi keskeisistä kriteereistä, kun arvioidaan opetuksen laatua ja vaikuttavuutta. Opetusryhmien kokoa pienennettiin monen vuoden ajan, mutta nyt ryhmäkoot ovat valitettavasti kääntyneet jälleen kasvuun (vipunen.fi).

24.01.2019 Blogi
Ammatillisen koulutuksen tuoma kustannustehokkuus säilyy vain riittävän rahoituksen avulla

Ammatillisen koulutuksen kokonaisopiskelijamäärä on reilut 150 000. Opiskelemaan hakeudutaan perusopetuksen jälkeen yhteishaun kautta, ja muille hakijoille jatkuva haku on käytössä ympäri vuoden. Vuosittain noin 50 000 opiskelijaa aloittaa joko ammatilliset perusopinnot tai eri tavoin koostetut ammatilliset opinnot.

22.01.2019 Blogi
Suomi tarvitsee Perustaitotakuu-ohjelman

Työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa Suomessa. Samalla kansa ikääntyy. Vain reilu 40 prosenttia maassa asuvista on töissä. Työtehtävät ja ammatit ovat murroksessa. Teknologian vaikutuksesta ammateista muuttuu tai katoaa 10–20 vuoden sisällä yli kolmannes. Miten käy Suomen kilpailukyvyn?

17.01.2019 Blogi
Millainen koulupäivä tukee oppimista, hyvinvointia ja harrastusmahdollisuuksia?

Koululle ja koulupäivän kehittämiselle asetetaan kovia tavoitteita. Koulupäivän aikana tulisi ratkaista lasten liikkumattomuus, pelastaa hyvinvointi ja löytää harrastus kaikille. Varmaan koulussa olisi hyvä kaikkien oppiakin.

15.01.2019 Blogi
Budjettianalyysi: Eduskunta jätti monta päätöstä vaalien jälkeiseen aikaan

Kun on kyse Suomen tulevaisuudesta, koulutus ratkaisee. Ilman rahaa se ei kuitenkaan onnistu. Tällä viikolla budjetista päättävät kansanedustajat ovat jättämässä monta tärkeää rahoituspäätöstä seuraavalle hallitukselle.

17.12.2018 Blogi
Erityispedagogiikan professorit: Vain tuettu inkluusio toimii

Jotta erityisopetus on tuloksekasta, on se räätälöitävä jokaiselle tuen tarvitsijalle erikseen. Opettajilla taas pitäisi olla velvollisuus osallistua täydennyskoulutukseen. Näin sanovat OAJ:ssä vierailleet erityispedagogiikan professorit.

13.12.2018 Uutinen
”Reformi on hyvä, mutta…” – ministeriö kuunteli amiksen luottamusmiehiä ammatillisen reformin etenemisestä

Ammatillisen koulutuksen luottamusmiehet kertoivat keskiviikkona näkemyksiään reformin toimeenpanosta ministeriölle. Uudistuksen sisällöt saivat kiitosta, mutta toteutus ja rahoitus ovat tuuliajolla, opettajat kertoivat.

12.12.2018 Uutinen
Tutkintoon johtamaton työvoimakoulutus ja kotoutumiskoulutus pitää saada osaksi virallista koulutusjärjestelmää

OAJ esittää, että tutkintoon johtamaton työvoimakoulutus ja kotoutumiskoulutus siirretään työ- ja elinkeinoministeriöstä opetus- ja kulttuuriministeriön vastuulle.

07.12.2018 Näkemys
Kohti maksutonta opiskelua toisella asteella

Useat puolueet ovat ottaneet tavoitteikseen maksuttoman toisen asteen opiskelun tai vähintäänkin oppimateriaalikustannusten alentamisen.

23.11.2018 Blogi
Tukea reformin toimeenpanolle, mutta lisärahoituskin tarpeen – amiskentällä katse kääntyy jo seuraavaan hallituskauteen

Ammatillisen koulutuksen reformi on ollut kuluvan hallituskauden suurin koulutusuudistus. Opettajien, koulutuksen järjestäjien ja opiskelijajärjestöjen mukaan seuraavan hallituksen on korjattava ammatillisen koulutuksen rahoitusta, jotta amiksen tulevaisuuden uusi suunta pitää.

14.11.2018 Uutinen