• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy

08.06.2022 - 15.04 Uutinen
Kuvituskuva

Toistaiseksi voimassa ollut ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy 8.6., koska kunta-alan neuvotteluosapuolet ovat tänään hyväksyneet neuvottelutuloksen kunta-alan uusista virka- ja työehtosopimuksista.

Kunta-alalla huhtikuun 18. päivästä lähtien toistaiseksi voimassa ollut ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy tänään keskiviikkona 8.6. klo 23.59. Kunta-alan neuvotteluosapuolet, neuvottelujärjestöt Juko ja Jau sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, ovat hyväksyneet tänään neuvottelutuloksen kunta-alan uusista virka- ja työehtosopimuksista. Samassa yhteydessä sovittiin myös opetusalan oma OVTES-sopimus.

OAJ:n jäsenistä ylityö- ja vuoronvaihtokielto koski ennen kaikkea varhaiskasvatuksen opettajia. Toistaiseksi voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi 18. huhtikuuta. Sitä ennen ylityö- ja vuoronvaihtokielto oli voimassa viikon kerrallaan.

Lue lisää 

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!

Jaa