• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Professorilta 5 vinkkiä: Vuorovaikutustaitoja kehittämällä lisää työhyvinvointia

Suomalaisopettajan työstä tekee unelmaduunin sen merkityksellisyys. Näin ajattelee professori Kirsti Lonka, joka kannustaa suuntaamaan ajattelua siihen, mikä on hyvin. Lonka aloittaa OAJ:n Työhyvinvoinnin lukuvuoteen liittyvän nettijuttusarjan ja tarjoaa vinkkejä parempaan vuorovaikutukseen.

15.08.2019 Uutinen
Uuden työntekijän perehdytysmalli -huoneentaulu

Laadukas perehdytys on työhyvinvoinnin ja turvallisuuden perusta. OAJ on laatinut huoneentaulun uuden työntekijän perehdyttämisestä. Voit tulostaa sen huoneentauluksi ja tutustua samalla OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuoteen.

08.08.2019 Julkaisu
Vipu auttaa rajaamaan työtä – seuraa työaikaasi ja osallistu arvontaan!

Erityisluokanopettaja Mari Nurmi on jo pari vuotta seurannut työaikaansa Vipu-sovelluksella. Sen ansiosta hän sai neuvoteltua itselleen korvauksen ylitunneista, kun ys-aika oli paukkumassa yli. Elokuussa Vipua käyttävät voivat osallistua arvontaan, jossa on palkintona rentouttava viikonloppuloma.

05.08.2019 Uutinen
Työhyvinvointi ja -turvallisuus yhteiseksi puheeksi

Työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden kehittäminen edellyttää avointa puhetta työpaikoilla.

31.07.2019 Sisältösivu
Presidentti Halonen: ”Paras tae hyvälle tulevaisuudelle ovat sivistyneet ihmiset”

Presidentti Tarja Halonen kritisoi SuomiAreenassa päättäjien tekemiä koulutusleikkauksia ja korosti, että inkluusio toimii vain, jos henkilökuntaa on riittävästi. Hyvän tulevaisuuden takeena hän pitää kansalaisten ja päättäjien sivistystä.

19.07.2019 Uutinen
Työhyvinvointihaaste käyntiin – Savonia ja Helsinki ensimmäisinä mukaan

Hyvinvoivat työntekijät takaavat työn korkean laadun. Se tiedetään Helsingin kaupungin opetustoimessa ja ammattikorkeakoulu Savoniassa, joissa on kääritty hihat opettajien työhyvinvoinnin eteen. OAJ nostaa opettajien jaksamista kohentaville teoille hattua ja heittää työhyvinvointihaasteen muillekin työnantajille.

18.07.2019 Uutinen
Työsuojelusta tukea jäsenelle

OAJ on jäsentensä hyvinvoinnin tukena. Työsuojelun ja työhyvinvoinnin edunvalvontamme edistää ja kehittää päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten terveyttä ja turvallisuutta.

12.07.2019 Sisältösivu
Tutkimustietoa päiväkodin johtajien työoloista

Päiväkodin johtajien työ on monimuotoistunut. Samalla heidän vastuunsa on kasvanut. OAJ:n selvitysten mukaan esimiestyöt vievät ajan johtamiselta.

12.07.2019 Sisältösivu
Tutkimustiedosta tukea sisäilmaongelmiin

Sisäilma on yksi suurimmista opettajien työoloihin vaikuttavista tekijöistä. Koulurakentamisen heikko laatu, kehnosti tehdyt korjaukset ja riittämätön ilmanvaihto ovat johtaneet siihen, että neljä kymmenestä opettajasta on kokenut terveyshaittoja.

12.07.2019 Sisältösivu
Opetusalan työolobarometri

Teemme joka toinen vuosi työolobarometrin, jotta voisimme parhaiten ajaa koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja. Uusin Opetusalan työolobarometri julkaistiin helmikuussa 2022.

12.07.2019 Sisältösivu