• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

Perehdyttäminen kuuluu kaikille

Opettajaksi opiskelevilla nuorilla ei pitäisi olla huolta siitä, saavatko he riittävästi opastusta ja tukea, kun aloittavat työnsä uusina työntekijöinä. Senhän turvaa laki. Mutta huoli on ja huolelle vahvat perusteet.

30.01.2019 Blogi
Muutoksen myllerryksessä pienet teot ovat avain työhyvinvointiin

Jokainen meistä pystyy tekemään työpäivän aikana 3–5 tekoa, joilla joko huonontaa tai parantaa työhyvinvointia. Työhyvinvoinnista ja muutoksista selviämisestä Educassa puhunut Tero Ålander kannustaa kääntämään hyvinvoinnin edistämisessä huomion arkeen.

26.01.2019 Uutinen
Tutkimus: Opettajat eivät pääse töistä irti vapaallakaan

Opettajien on vaikeampi irrottautua työstä vapaa-ajalla kuin kaupan ja teollisuuden työntekijöiden tai toimistossa työskentelevien. Opettajilla on myös eniten työn imua ja voimakkain merkityksellisyyden kokemus.

22.01.2019 Uutinen
Laita stressi kuriin ja voi hyvin! – 5 hyvinvointitärppiä Educan ohjelmasta

Kiinnostaako oman hyvinvoinnin edistäminen sekä töissä että vapaalla? Poimi tästä talteen hyvinvointivinkkimme tammikuun lopun Educa-messuille!

15.01.2019 Uutinen
Työhyvinvoinnin heikkeneminen tuntuu opettajainhuoneissa

Opettajat erottuvat julkisen alan työhyvinvointikyselyssä piirun verran sekä hyvässä että pahassa. Opettajat innostuvat edelleen työstään, mutta innostus on vaarassa, sillä työ kuormittaa uudistusten ja leikkausten paineessa.

14.12.2018 Uutinen
Suomesta pohjoismaisen opettajajärjestön NLS:n puheenjohtaja – keskiössä tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen

NLS valitsi yksimielisesti OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen NLS.n puheenjohtajaksi vuodelle 2019. Vuoden teemana on tulevaisuuden haasteet ja ammattijärjestöjen rooli niihin vastaamisessa.

05.12.2018 Uutinen
Mitä ihmettä oppilaitoksen rakennusprojektista pitäisi tietää? – OAJ:ltä opas johtajien avuksi

OAJ on julkaissut rehtoreiden ja päiväkodin johtajien avuksi oppaan siitä, mitä koulun tai päiväkodin uudisrakennushanke tai peruskorjausprojekti käytännössä tarkoittaa. Oppaasta selviää esimerkiksi, minkälaisia erilaisia suunnitelmia ja monenlaisia vaiheita toteutuksessa tarvitaan.

29.11.2018 Uutinen
Yliopistojen bändit tarvitsevat eksperttejä ja tiimipelaajia

OAJ:n ja YLL:n Yliopistopäivien paneelissa pohdittiin, miten yliopistoista tehdään hyviä työpaikkoja. Yliopistopäiviä vietettiin perjantaina ja lauantaina.

16.11.2018 Uutinen
Yliopistojen henkilöstön hyvinvointi on avain laatuun

Koulutuksen ja tutkimuksen kentällä tapahtuu koko ajan ja paljon. Työ korkeakouluissa on jatkuvaa muutoksessa elämistä ja uuden suunnan etsimistä, ajan hermolla ja edellä elämistä. Se tekee työstä niin mielettömän kiintoisaa, mutta myös kuluttavaa. Uudistukset ovat hyvin usein edenneet rakenteet edellä, ja rahoituksen leikkaukset ovat myös kiihdyttäneet rakenteellisia uudistuksia.

16.11.2018 Blogi
Sisäilmaohjelman pitkä miinus: Sairastumista vähätellään

Juuri julkaistussa sisäilma- ja terveysohjelmassa ei hyväksytä vieläkään sitä, miten monella tavalla kehno sisäilma sairastuttaa työntekijöitä.

01.11.2018 Uutinen