• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Lukiokoulutus"

OAJ vastustaa opetus- ja kulttuuritoimen indeksikorotusten jäädyttämistä

Hallitus esittää eduskunnalle opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksen indeksikorotusten jäädyttämistä. OAJ vastustaa hallituksen esitystä, koska siinä esitetyillä toimilla on suora kielteinen vaikutus koulutuksen laatuun.

19.10.2018 Lausunto
Yhteistyö kodin kanssa

Vanhemmilla on ensisijainen vastuu lapsensa kasvatuksesta. Opettajat, johtajat ja rehtorit toimivat huoltajien kanssa yhteistyössä samalla tukien huoltajia heidän tärkeässä kasvatustyössään.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana toisella asteella

Toisen asteen koulutuksen muotoja ovat lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus. Yleissivistävä lukiokoulutus antaa opiskelijalle jatko-opintovalmiudet korkea-asteelle. Ammatillisesta koulutuksesta voi valmistua kahdeksalta eri koulutusalalta yli sataan ammattiin.

17.10.2018 Sisältösivu
Kouluille ohjeita häirinnän ehkäisyyn - OAJ kiittää

Opetushallitus julkaisi maaliskuussa peruskouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille oppaan seksuaalisen häirinnän torjuntaan. Opas ei sisällä uusia säädöksiä, vaan käytännön vinkkejä koulun arjessa tapahtuvaan toimintaan.

11.09.2018 Uutinen
OAJ kiittää hallitusta lukiorahoituksen korjaamisesta ja työvoiman osaamisen edistämisestä

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kiittää hallitusta lukiorahoituksen korjaamisesta valtiovarainministeriön esityksestä sekä tutkimus- ja innovaatiorahoituksen merkittävästä nostosta.

29.08.2018 Tiedote
Lukiouudistus edellyttää valtion lisärahoitusta

Hallitus päättää tänään ja huomenna ensi vuoden menoista. Jo ennestään alimittainen lukiorahoitus uhkaa leikkaantua 2,7 prosenttia aiempien päätösten takia. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii lukiorahoituksen korjaamista.

28.08.2018 Tiedote
Pikkukaupungin lukioihmeen tekevät opettajat – OAJ:n maakuntakiertue käynnistyi Ylivieskassa

Vetovoimainen lukio on yksi Ylivieskan kaupungin ylpeyksistä. Lukiouudistusten vyöryssä opettajien täydennyskoulutus on jäänyt kuitenkin liian vähälle.

28.08.2018 Uutinen
Sopimukset syntyivät – katso videolta, mitä muutoksia ne tuovat jäsenille

OAJ:n neuvottelijat kertovat videoilla, mitä keväällä 2018 neuvotellut sopimukset tuovat mukanaan.

09.05.2018 Uutinen
OAJ:n kysely osoittaa: Lukioihin tarvitaan lisää oppimisen tukea

OAJ edellyttää, että erityisopetusta ja opintojen ohjausta on jatkossa tarjolla riittävästi kaikissa lukioissa. Erityisopettajia on saatavilla useimmissa suurissa lukioissa, mutta resurssit ovat riittämättömät ja erityisopettajia on kaikkiaan liian vähän. Useampi kuin joka viides lukio ei tarjoa erityisopetusta lainkaan.

06.04.2018 Tiedote
OAJ:n kysely puolueille: Oppivelvollisuutta aiotaan uudistaa

Eduskuntapuolueet haluavat uudistaa oppivelvollisuutta, selviää OAJ:n puolueille tekemästä kyselystä. Se, miten oppivelvollisuus muuttuu, näyttää riippuvan eniten seuraavan hallituksen kokoonpanosta.

26.03.2018 Uutinen