• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Lukiokoulutus"

Pääluottamusmies onnistui vaikuttamistyössä: Kotka torppasi leikkauksia

Kotka perui suunnitelmansa säästää lapsilta ja nuorilta ja lomauttaa henkilöstöään. JUKOn pääluottamusmies Minna Paavola teki yhdessä muiden pääluottamusmiesten ja OAJ:n paikallisyhdistyksen kanssa paljon töitä leikkausten torppaamiseksi.

21.02.2019 Uutinen
Työryhmältä ehdotuksia lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyöhön – OAJ muistuttaa resursseista

Yhä useampi lukiolainen voisi suorittaa korkeakoulun orientoivia opintoja jo lukioaikana, todetaan lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyötä selvittäneen työryhmän raportissa. OAJ:n Tuomo laakso pitää raporttia hyvänä, mutta muistuttaa, että yhteistyön lisäämiseen täytyy resursoida työaikaa ja rahaa.

13.02.2019 Uutinen
Lukiodiplomi kaipaa kehittämistä – tässä 4 syytä

Lukiodiplomeita pitää kehittää, ja niiden suorittamisesta pitää olla hyötyä opiskelijalle. OAJ on ehdottanut, että lukiodiplomilla voisi korvata yhden ylioppilaskokeissa kirjoitettavista aineista. Nyt myös eduskunnan sivistysvaliokunta on todennut, että on korkea aika kirkastaa 20 vuotta täyttävien lukiodiplomeiden kilpeä.

04.02.2019 Blogi
Hyvä arviointi on monipuolista ja vuorovaikutteista – OAJ:llä keinoja arvioinnin tueksi

Mitä on hyvä arviointi: numeroita, kokeita, virheitä vai jotain ihan muuta? Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi selvitti opettajien, oppijoiden ja huoltajien näkemyksiä ja esitteli alustavia tuloksia tänään Educa-messuilla. OAJ ehdottaa arvioinnin tueksi tutoropettajia ja kansallista tukipankkia.

25.01.2019 Uutinen
OAJ:n tavoite toteutumassa: Lakiesitys laskisi sähköisten oppimateriaalien arvonlisäveroa

OAJ on pitkään ajanut sähköisten oppimateriaalien arvonlisäveron laskemista samalle tasolle perinteisten oppikirjojen kanssa. Nyt tavoitteen toteutuminen on lähellä.

14.12.2018 Uutinen
OAJ esittää lukiodiplomia ylioppilastutkinnon osaksi

Lukiodiplomijärjestelmää tulisi kehittää sellaiseksi, että kokelas voisi halutessaan korvata yhden viidestä kirjoitettavasta tutkintoaineesta suorittamallaan lukiodiplomilla, OAJ ehdottaa.

29.11.2018 Lausunto
OAJ ehdottaa lukiodiplomia vaihtoehdoksi viidennelle pakolliselle yo-aineelle

OAJ puoltaa hallituksen esitystä uudeksi ylioppilastutkintolaiksi. Järjestö kuitenkin esittää, että viidennen pakollisen aineen voisi korvata taito- ja taideaineiden lukiodiplomilla.

29.11.2018 Uutinen
Kohti maksutonta opiskelua toisella asteella

Useat puolueet ovat ottaneet tavoitteikseen maksuttoman toisen asteen opiskelun tai vähintäänkin oppimateriaalikustannusten alentamisen.

23.11.2018 Blogi
OAJ haluaa toisen asteen opiskelusta maksutonta

Opintojen suorittaminen ei saisi vaarantua oppimateriaalien kustannusten tai muiden toimeentuloon liittyvien ongelmien vuoksi, katsoo OAJ lausunnossaan opintotukilain muuttamisesta.

20.11.2018 Lausunto
Pedagogiset järjestöt: Kohtaaminen palautettava koulutyön keskiöön

Pedagogisten opettajajärjestöjen POE:n syysseminaari päättyi lauantaina Helsingissä. Seminaarin päätteeksi järjestöt julkaisivat julkilausuman, jossa päättäjiltä vaaditaan toimia opettajien ja oppilaan välisen vuorovaikutuksen turvaamiseksi.

27.10.2018 Uutinen