• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Varhaiskasvatuksen opettaja: ”Tuntuu epäoikeudenmukaiselta, että koulutukseni ei näy palkassani”

Susanna Jauhiaisen mielestä Helsingin ylimääräiset korotukset varhaiskasvatuksen opettajien palkkoihin näyttivät opettajille, että kaupunki arvostaa heidän työtään. Ne ovat myös askel oikeaan suuntaan: koko alan palkkatasoa tulee nostaa, koska varhaiskasvatuksen opettajien palkka ei vastaa työn vaativuutta.

06.03.2020 Uutinen
Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu pedagogiikka. Varhaiskasvatuslaki määrittelee suomalaisen varhaiskasvatuksen laadun minimitason.

20.02.2020 Sisältösivu
Blogi: Jokainen työyhteisö voisi oppia Huuhkajista ja Leijonista

Mikä yhdistää Leijonien maailmanmestaruutta keväältä 2019 ja Huuhkajien saavuttamaa em-kisapaikkaa? Joukkuepeli. Menestys rakentui yhdessä tekemisen varaan. Joukkueiden menestyksestä voitaisiin ottaa oppia myös työelämässä, kirjoittavat OAJ:n työhyvinvointityöryhmän jäsenet.

20.02.2020 Blogi
Nämä 3 ongelmaa toistuvat yksityisissä päiväkodeissa – Ongelmiin on onneksi ratkaisu

Varhaiskasvatuksen opettajat ja johtajat haluavat tehdä työnsä hyvin, onpa työnantajana kunta tai yksityinen päiväkoti. Harri Myllynen tapasi puolen vuoden aikana suuren joukon varhaiskasvatuksen opettajia ja johtajia yksityisissä päiväkodeissa ja keskusteluilloissa. Niissä näyttää toistuvan kolme ongelmaa, joiden ratkaiseminen vaatii sitä, että työntekijät yhdistävät voimansa.

18.02.2020 Blogi
Kaikki opettajat samaan sopimukseen – ”Se on nyt tehtävä”

Kunnissa työskentelevillä opettajilla on oma sopimus, ovtes. Varhaiskasvatuksen opettajat ovat kuitenkin sopimuksen ulkopuolella. OAJ pyrkii neuvotteluissa saamaan heidät vihdoin yhteiseen opettajien sopimukseen.

04.02.2020 Uutinen
Koulutusselonteosta halutaan rohkea ja konkreettinen – lisää rahaa laadun varmistamiseksi

Kesään mennessä valmistuvasta koulutusselonteosta halutaan välinettä katsoa koulutuksen kehittämistä kokonaisuutena ja pitkäjänteisesti. Educa-paneelissa toivottiin hartaasti, että selonteon linjaukset eivät jää vain paperille, vaan ne todella pääsevät suuntaamaan koulutuksen kehittämistä käytännössä.

25.01.2020 Uutinen
Työmarkkinapomot nokikkain Educassa – seuraa keskustelua suorana!

Mitä voi odottaa julkisen sektorin neuvotteluista? Kuinka käy kikyn, palkkojen ja opetustyön arvostuksen? Tuleeko lakkokevät? Työnantajajohtajat ja OAJ:n edustajat kohtaavat tuhatpäisen messuyleisön edessä Educa-messuilla lauantaina 25.1. klo 11.30–13.00.

25.01.2020 Uutinen
Suomalaisopettajien supervoimat kiinnostavat – Educaan tulossa yli 500 kansainvälistä vierasta

Educa-messuilla järjestettävää kansainvälistä ohjelmaa saapuu ulkomailta seuraamaan yli 500 alan ihmistä. He pääsevät tutustumaan muun muassa siihen, mitä suomalaiset opettajat pitävät tärkeimpinä vahvuuksinaan.

23.01.2020 Uutinen
”Tavoitteena reilu ja oikeudenmukainen sopimus” – kunta-alan neuvottelut starttaavat

Tänään alkavat kunta-alan sopimusneuvottelut. OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että nyt on myös julkisten alojen palkansaajien aika päästä mukaan, kun kakkua jaetaan.

14.01.2020 Uutinen
5 Educa-tärppiä varhaiskasvatuksesta: Tietoa sak-työajasta ja sukupuolisensitiivisyydestä

Valtakunnallinen opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 24.–25.1.2020. Poimimme 25 vuotta täyttävän Educan valtavasta ohjelmavalikoimasta viisi vinkkiä varhaiskasvatuksen ympäriltä.

27.12.2019 Uutinen