• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Opettaja, kerro kokemuksistasi poikkeusoloissa – ”jokainen vastaus on arvokas”

Miten opetus poikkeusoloissa ja etänä on sujunut? Mikä on toiminut, mikä on tökkinyt? OAJ kerää huhtikuun puoliväliin auki olevalla kyselyllä opettajien kokemuksia poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

02.04.2020 Uutinen
Maanantaina lisätietoa kevään opetusjärjestelyistä – Luukkaiselta idea yksinäisyyden vähentämiseen

Vaikka Suomi on poikkeusoloissa, opetusta jatketaan lukuvuoden loppuun. Miten? Siitä valtioneuvosto päättää maanantaina. Moni joutuu poikkeusoloissa viettämään kuukausia yksin kotonaan. Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön etäopetukseen satsaaminen voisi helpottaa tilannetta, Olli Luukkainen ehdottaa.

26.03.2020 Uutinen
OAJ jyrähtää kunnille: Lomautusaikeet pitää nyt haudata

Koronaepidemia on saanut muutaman kunnan pyyhkimään pöytää lomautuksia ja yt-menettelyä koskevalla lainsäädännöllä. OAJ:n neuvottelujohtaja pitää kuntien toimintaa törkeänä ja muistuttaa, että lomautukset voivat tulla kunnalle kalliiksi. OAJ seuraa lomautustilannetta ja riitauttaa jokaisen jäseniään koskettavan epäselvän tapauksen.

25.03.2020 Tiedote
Lomautusaalto uhkaa yksityisiä päiväkoteja – OAJ tukee jäseniään

Yksityiset varhaiskasvatuspalvelujen tuottajat suunnittelevat laajoja lomautuksia, kun lapsimäärät päiväkodeissa vähenevät koronaepidemian vuoksi. OAJ vaatii työnantajia luopumaan lomautusaikeista. Järjestö on poikkeusoloissakin jäsentensä tukena.

24.03.2020 Uutinen
Osaamisvajeen paikkaamiseen varauduttava poikkeusolojen jälkeen

Opettajien ja opetusalan johdon työpanos on merkittävä Suomen selviämisen kannalta nyt vallitsevissa poikkeusoloissa, OAJ muistuttaa eduskunnan sivistysvaliokunnalle antamassaan lausunnossa. Poikkeusolojen jälkeen on varmistettava, että osaamisvaje paikataan.

18.03.2020 Lausunto
Kysymyksiä ja vastauksia opetuksen järjestämisestä koronan aiheuttamien poikkeusolojen aikana

Useilla koulutusasteilla siirrytään koronaviruksen vuoksi etäopetukseen. Varhaiskasvatuksessa toiminta jatkuu, ja varhaiskasvatuksen opettajat kannattelevat työllään koko yhteiskuntaa. Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ovat herättäneet OAJ:n jäsenissä huolta ja kysymyksiä. OAJ vastaa jäsenten kysymyksiin.

17.03.2020 Uutinen
OAJ ja Talentia tekevät yhteistyötä neuvottelukierroksella

OAJ ja Talentia ovat sopineet yhteisistä neuvottelutavoitteista ja järjestöllisestä yhteistyöstä käynnissä olevalla kunta-alan neuvottelukierroksella. 

13.03.2020 Uutinen
Varhaiskasvatuksessa tehdään hyvää – siitä kuuluu maksaa kunnon korvaus

Hyvää valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää! Sopimusneuvotteluja käydään nyt kiivaasti, ja on korkea aika näyttää arvostusta varhaiskasvatuksen opettajille, erityisopettajille ja päiväkotien johtajille. Pelkät juhlapuheiden kiitokset eivät riitä. On aika saada heidät opettajien sopimukseen ja palkkakehitys oikealle uralle.

12.03.2020 Blogi
Yli 70 miljoonaa perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen – OAJ kannustaa hakemaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa hakemusten perusteella yli 70 miljoonaa euroa koulutuksellisen tasa-arvon vahvistamiseen. Perusopetuksen ja esiopetuksen lisäksi rahaa on ensimmäistä kertaa jaossa myös varhaiskasvatukseen. OAJ kannustaa opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjiä hakemaan.

09.03.2020 Uutinen
Opetusministeri: Lomauttajakunnalta voidaan periä takaisin valtionosuuksia

Opetusministeri muistuttaa, että jos lomauttajakunnat eivät hoida tehtäviään, niiltä voidaan periä takaisin perusteetta maksettuja valtionosuuksia. OAJ:n mielestä säästöjä hakevien kuntapäättäjien kannattaakin jättää keinovalikoimasta opetustoimen ja opiskeluhuollon lomautukset. Ne eivät tuo säästöjä eikä niitä käytännössä voi toteuttaa rikkomatta lakia.

06.03.2020 Uutinen