• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Helsinki nostaa palkkoja – varhaiskasvatuksen opettajille lisää rahaa

Helsingin varhaiskasvatuksen opettajat ja varhaiskasvatuksen erityisopettajat saavat toisenkin palkankorotuksen. Kuukausipalkka nousee aiemmin sovitun 175 euron lisäksi 46 euroa. Pääluottamusmies Merja Winterin mielestä Helsingin päätös on hyvä startti palkkaohjelmalle.

13.12.2019 Uutinen
Varhaiskasvatuksen ryhmäkokoihin tulossa tervetullut muutos

OAJ on tyytyväinen aikeisiin palauttaa varhaiskasvatuksen kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä toimivan henkilöstön ja kolme vuotta täyttäneiden lasten välinen suhdeluku 1:7:ään. Suhdeluku on ollut 1:8:aan vuoden 2016 asetusmuutoksesta lähtien. OAJ esittää lausunnossaan kuitenkin myös täsmennyksiä tulevaan asetukseen.

11.12.2019 Lausunto
Mikä on koulujen rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa? Katso tallenne seminaarista

Miten päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat kehittää ilmastovastuullista toimintakulttuuria? Katso tallenne Ilmastovastuun oppimisen mahdollistajat -seminaarista tämän sivun lopusta.

10.12.2019 Uutinen
Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kehittämiseen yli 300 miljoonaa – OAJ kiittää

Opetusministeriö satsaa yli 300 miljoonaa euroa kolmivuotisiin kehittämisohjelmiin, joilla vahvistetaan laatua ja tasa-arvoa perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Opetusministeri on OAJ:n kanssa samoilla linjoilla siitä, että kun laatuun satsataan ja työn edellytykset ovat kunnossa, opettajia on helpompi saada varhaiskasvatukseen.

26.11.2019 Uutinen
Odotettavissa suotuisia tuulia varhaiskasvatukseen

Maan hallitus on tarttunut ripeästi toimeen ja lähtenyt toteuttamaan varhaiskasvatukseen lupaamiaan parannuksia. Seuraavana askeleena pitäisi olla sen varmistaminen, että jokainen lapsi saa jo varhaiskasvatuksessa tarvitsemaansa kasvun ja oppimisen tukea, OAJ:n erityisasiantuntija Kirsi Sutton kirjoittaa.

22.11.2019 Blogi
Subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palautus etenee

OAJ on hyvillään valmisteltavana olevasta lakimuutoksesta, jolla palautetaan subjektiivinen oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Riittävä varhaiskasvatuksen opettajien määrä pitää kuitenkin varmistaa ja yliopistoissa annettavan alan koulutuksen rahoitus turvata.

22.11.2019 Lausunto
Varhaiskasvatuksen opettajavaltuutetut koolla – LTOL:stä tuli VOL!

LTOL:n valtuutetut kokoontuivat tänään syysvaltuustoon. Liiton nimi on nyt historiaa, sillä LTOL:stä tuli VOL.

25.10.2019 Uutinen
OAJ esittää perusrahoituksen nostoa kertainvestointien sijaan

OAJ kiittää budjettilausunnossaan, että kasvatuksen ja koulutuksen rahoitus on nyt menossa positiiviseen suuntaan. Matkaa on kuitenkin vielä paljon siihen, että rahoituksessa päästäisiin koulutusleikkauksia edeltävälle tasolle.

16.10.2019 Lausunto
Pallo lensi Raumalle – OAJ:n paikallisyhdistys järjestää seuraavat Varhaiskasvatuksen opettajapäivät

Vuonna 2021 varhaiskasvatukset opettajat kokoontuvat Vähämukulitte opettajabäeville, suomeksi sanottuna siis Varhaiskasvatuksen opettajapäiville Raumalle. Opintopäivät ovat ensimmäiset uudella nimellä, sillä vielä Lahdessa kokoonnuttiin nyt viikonloppuna Lastentarhanopettajapäiville.

22.09.2019 Uutinen
Uusi tunnustus: LTOL valitsi Helsingin Vuoden varhaiskasvatuskunnaksi

Helsinki sai ensimmäisenä kuntana Lastentarhanopettajaliiton eli pian Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitoksi muuttuvan liiton uuden tunnustuksen: Vuoden varhaiskasvatuskunta. Helsinki täytti kaikki valintakriteerit.

22.09.2019 Uutinen