• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Päiväkodin ja perusopetuksen tilojen turvallisuuden suunnittelussa pitää ottaa huomioon myös vastuut

Päiväkodin ja perusopetuksen tilojen turvallisuuden suunnittelun RT-kortissa pitää ottaa huomioon, kenelle vastuu turvallisuudesta kuuluu vuokratuissa tiloissa.

14.05.2019 Lausunto
Työhyvinvointi on avain varhaiskasvatuksen nousuun – satsaus maksaa itsensä takaisin

Jos varhaiskasvatuksen opettajat voivat työssään hyvin, myös alan houkuttelevuus kasvaa. Näin uskoo OAJ:n varavaltuutettu Samuli Ranta, joka odottaa maan tulevan hallituksen korjaavan varhaiskasvatukseen tehdyt heikennykset.

10.05.2019 Uutinen
Varhaiskasvatus on ratkaisu kotoutumiseen – pulmana riittämätön rahoitus

OAJ:n valtuutetun Tarja Ojasen mielestä uuden hallituksen on pidettävä huoli siitä, että eri kieli- ja kulttuuritaustaiset lapset saavat vahvan pohjan kasvu- ja koulupolulleen.

09.05.2019 Uutinen
Lastentarhat jäivät historiaan - Lastentarhanopettajaliitosta tulee Varhaiskasvatuksen opettajien liitto

Satavuotias Lastentarhanopettajaliitto muuttaa nimensä Varhaiskasvatuksen opettajien liitoksi. Sen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki varhaiskasvatuksen opettajan, varhaiskasvatuksen erityisopettajan tai päiväkodin johtajan tehtävissä toimivat.

26.04.2019 Uutinen
Varhaiskasvatusta lapsen etu edellä

Varhaiskasvatusta suunniteltaessa, järjestettäessä, tuotettaessa ja siitä päätettäessä on ensisijaisesti huomioitava lapsen etu. Näin säädetään varhaiskasvatuslain 4. pykälässä. Säännös perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 3 artiklaan. Sen mukaan lapsia koskevissa toimissa on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.

11.04.2019 Näkemys
Päiväkotien ja koulujen pihojen suunnittelussa pitää ottaa huomioon työergonomia ja opetussuunnitelmien vaatimukset

Päiväkodin ja koulun pihan valvonnan pitää onnistua lasten turvallisuuden takaamiseksi ja kiusaamistilanteiden estämiseksi. Piha-alueen valaistuksen pitää olla riittävä eikä pihalle saa jäädä katvealueita.

10.04.2019 Lausunto
Mikä onnistui hallituksen koulutuspolitiikassa, mihin seuraavan pitäisi tarttua? OKM:n kansliapäällikkö vastaa

Hallitus saavutti monta koulutuspoliittista tavoitettaan, mutta tulevalla hallituksella on tekemistä esimerkiksi jatkuvan oppimisen ja koulupolun alun kehittämisessä. Hankelähtöisen kehittämisen kritiikki on kuultu, kertoo opettajille Akatavatalossa puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

05.04.2019 Uutinen
”Tavoitteena vahvistaa pedagogiikkaa” – OAJ ja Touhula yhteistyöhön

OAJ ja Touhula ovat aloittaneet yhteisen hankkeen. Tavoitteena on vahvistaa varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa ja sen johtamista Touhulan päiväkodeissa.

27.03.2019 Uutinen
Koulutuksesta leikattu 2 miljardia – kansa haluaa suunnan muuttuvan

Kaksi edellistä hallitusta on leikannut kovalla kädellä koulutuksen rahoitusta. Kansa haluaa rahoituskäyrien kääntyvän ylöspäin, selviää Taloustutkimuksen kyselystä.

25.03.2019 Uutinen
6 tapaa, joilla koulutuksesta on leikattu – ja miksi sen pitää loppua

Koulutuksesta on leikattu yli 2 miljardia euroa vuosina 2012–2019. Leikkausten vuoksi opetustunteja on vähennetty, opettajia irtisanottu ja opetusryhmiä suurennettu.

22.03.2019 Blogi