• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Intomielellä 100 vuotta – LTOL:n juhlavuonna varhaiskasvatus on taas arvossaan

Varhaiskasvatus on taas voimissaan. Lastentarhanopettajista tuli varhaiskasvatuksen opettajia ja pedagogiikka painottuu heidän työssään entistä enemmän.

21.03.2019 Uutinen
Hyvää varhaiskasvatuspäivää!

Opettajan työ on yksi tärkeimmistä ammateista, kun puhutaan vaikuttavuudesta ja tulevaisuuden kannalta merkittävästä työstä. Pienet, alle kouluikäiset lapset tarvitsevat pedagogisesti koulutetut, osaavat ja sensitiivisyyden merkityksen ymmärtävät opettajat. Ei ole yhdentekevää kuka opettaa lasta tavoitteellisesti toimimaan ryhmässä ja säätelemään tunteitaan, kenen kädet auttavat pukeutumaan tai silittävät kannustavasti.

21.03.2019 Blogi
Koulutuksen huippukokous päättyi maiden antamiin sitoumuksiin – Suomi lupaa panostaa oppimisen tukeen, varhaiskasvatukseen ja opettajankoulutukseen

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty koulutuksen huippukokous ISTP päättyi perjantaina maiden antamiin sitoumuksiin. Perjantain lehdistötilaisuudessa OECD:n koulutusosaston johtaja Andreas Schleicher otti kantaa maksuttoman varhaiskasvatuksen puolesta.

15.03.2019 Uutinen
OECD:n koulutusjohtaja moittii Suomen ”maan tapaa”: nyt pitää satsata varhaiskasvatukseen

Tulevaisuuden taidoiksi nimetyt uteliaisuus, kriittisyys ja vuorovaikutustaidot kehittyvät jo alle 5-vuotiaana. Siksi on koko Suomen tulevaisuuden kannalta kriittinen kysymys, nostetaanko varhaiskasvatuksen asema Suomessa samalle tasolle perusopetuksen kanssa, sanoo OECD:n koulutusjohtaja Andreas Schleicher.

14.03.2019 Uutinen
OAJ vaatii: Päiväkotien ryhmäkoot ja henkilöstömitoitus saatava viimein kuntoon

Liian suuret lapsiryhmät ja liian vähän varhaiskasvatuksen opettajia. Näiden ongelmien korjaamista OAJ on vaatinut jo pitkään.

28.02.2019 Uutinen
Varhaiskasvatuksen matematiikka hukkaa lapsia mystisesti

0.88, 0.75 ja 0.6. Tiedättekö, miten nämä desimaalit liittyvät varhaiskasvatukseen? Ne tarkoittavat laskennallisia lapsia. Lapsia ei lasketa lapsiryhmiä perustettaessa yksilöinä, vaan sen mukaan, miten monta tuntia lapset viettävät päiväkodissa.

28.02.2019 Blogi
Pääluottamusmies onnistui vaikuttamistyössä: Kotka torppasi leikkauksia

Kotka perui suunnitelmansa säästää lapsilta ja nuorilta ja lomauttaa henkilöstöään. JUKOn pääluottamusmies Minna Paavola teki yhdessä muiden pääluottamusmiesten ja OAJ:n paikallisyhdistyksen kanssa paljon töitä leikkausten torppaamiseksi.

21.02.2019 Uutinen
Aluehallintovirastolta huomautuksia Touhulan päiväkodeille – ”Tärkeää, että asiat laitetaan viimeistään nyt kuntoon”

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut Touhulalle huomautuksen asiakaspaikkojen mitoitusta sekä toiminnan turvallisuutta ja terveellisyydestä koskevien säännösten puutteellisesta noudattamisesta. OAJ korostaa, että ongelmat on korjattava ja että kaikissa päiväkodeissa pitää noudattaa lakia.

15.02.2019 Uutinen
Viikon ilouutinen: Pikkunorssit tulevat varhaiskasvatukseen, kokeilurahaa jaossa

Peruskouluista tutut harjoittelukoulut eli norssit laajenevat nyt myös varhaiskasvatukseen. OAJ toivoo, että yliopistot tarttuvat tilaisuuteen.

05.02.2019 Uutinen
OAJ opastaa varhaiskasvatuksen opettajan työajasta – Lempäälässä suunnitteluaika rullaa hyvin

Varhaiskasvatuksen opettajalla on nyt mahdollisuus käyttää työajastaan noin viisi tuntia viikossa pedagogiseen suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Lempäälässä sak-työaika on keskitetty yhteen päivään.

28.01.2019 Uutinen