• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Työelämäasiamies vinkkaa: Näin teet työhyvinvoinnista ja -turvallisuudesta arkea työpaikallasi

Työhyvinvointipuheesta kannattaa OAJ:n työelämäasiamiehen mukaan tehdä rakenteellinen osa työpaikkakeskusteluja, jotta vaikeitakin aiheita päästään käsittelemään helpommin.

12.09.2019 Uutinen
OAJ pitää Lapset puheeksi -menetelmää ongelmallisena – ”opettajat eivät halua turhaa byrokratiaa”

Mieli ry on antanut kouluttajilleen väärää tietoa siitä, mitä mieltä OAJ on Lapset puheeksi -menetelmästä. OAJ:n koulutusasiainpäällikkö korostaa, että ylimääräistä paperityötä ja lainsäädännön kanssa päällekkäisiä toimintatapoja ei kouluihin kaivata.

05.09.2019 Uutinen
Onko koulukeskustelussa mopo karannut käsistä?

Koulu on rikki! Uudet ”opetuksen tavat” tuhoavat oppimisen! ”Huippumodernissa avokonttorikoulussa” ei opita! Opettajat eivät saa enää opettaa! Seuraamalla koulusta käytävää julkista keskustelua voisi päätellä, että likipitäen kaikki on koulussa pielessä. Keskustelu on polarisoitunutta, leimakirveet heiluvat. Onko koulu rikki, vai onko sitä koskeva keskustelu rikki?

28.08.2019 Blogi
”Tietoa, jota opettajat kaipaavat” – kolmiportaisen tuen verkkoseminaari starttaa!

Kolmiportainen tuki puhuttaa ja herättää kysymyksiä. Vastauksia kysymyksiin tarjoaa syksyllä OAJ:n Opetushallituksen, Kuntaliiton ja Valterin yhteinen verkkoseminaarisarja.

26.08.2019 Uutinen
Selkeä resepti opettajan työn houkuttelevuuteen: palkkaus ja työolot kuntoon

Olennaista on voida tehdä työnsä hyvin, ratkaista työhyvinvointia rapauttavat pulmat ja parantaa palkkausta. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin, kun Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen, Kuntatyönantajat KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen keskustelivat keinoista lisätä opettajan työn houkuttelevuutta.

22.08.2019 Uutinen
Vipu auttaa rajaamaan työtä – seuraa työaikaasi ja osallistu arvontaan!

Erityisluokanopettaja Mari Nurmi on jo pari vuotta seurannut työaikaansa Vipu-sovelluksella. Sen ansiosta hän sai neuvoteltua itselleen korvauksen ylitunneista, kun ys-aika oli paukkumassa yli. Elokuussa Vipua käyttävät voivat osallistua arvontaan, jossa on palkintona rentouttava viikonloppuloma.

05.08.2019 Uutinen
Hallitusohjelma lupaa perusopetukselle paljon

Oppimisen tuki pitää laittaa kuntoon, jotta hallituksen tavoitteet perusopetuksen laadun ja tasa-arvon lisäämiseksi voivat toteutua. Lisäksi tarvitaan opetuksen järjestäjiä sitovat laatukriteerit ja opettajarekisteri, OAJ:n erityisasiantuntija Pauliina Viitamies kirjoittaa.

22.07.2019 Blogi
Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.

17.07.2019 Uutinen
”Kokemus kuin taidenäyttelyssä” – Opettajien luoma pop up -koulu tuo nykykoulun SuomiAreenaan

SuomiAreenan yleisö pääsee keskiviikkona astumaan Porin lyseoon rakennettuun pop up -kouluun ja samalla eri ikäisten oppijoiden saappaisiin. Kävimme tutustumassa etukäteen yli 30 opetustuokiota ja -esittelyä sisältävään kouluun tiistaina, kun elämyksiä valmisteltiin. Katso kuvat ja tutustu tunnelmiin!

16.07.2019 Uutinen
Miten lukemista opetetaan tänä päivänä? Pop up -koulu näyttää!

Kuinka lukemista opetetaan tänä päivänä? Moni hyväksi havaittu konsti toimii edelleen, mutta opetus on nyt paljon monipuolisempaa kuin aiemmin. Sen tietää luokanopettaja Kati Miettinen. Hän on mukana SuomiAreenaan pystytettävän pop up -koulun lukutaitotuokiossa, joka kutsuu tutustumaan nykyisiin lukemaan ja kirjoittamaan opettamisen keinoihin.  

02.07.2019 Uutinen