• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Koulutuksesta leikattu 2 miljardia – kansa haluaa suunnan muuttuvan

Kaksi edellistä hallitusta on leikannut kovalla kädellä koulutuksen rahoitusta. Kansa haluaa rahoituskäyrien kääntyvän ylöspäin, selviää Taloustutkimuksen kyselystä.

25.03.2019 Uutinen
6 tapaa, joilla koulutuksesta on leikattu – ja miksi sen pitää loppua

Koulutuksesta on leikattu yli 2 miljardia euroa vuosina 2012–2019. Leikkausten vuoksi opetustunteja on vähennetty, opettajia irtisanottu ja opetusryhmiä suurennettu.

22.03.2019 Blogi
Kouvola kärähti taas ketjuttamisesta – opettajalle ja OAJ:lle korvauksia

Kouvola joutuu maksamaan opettajalle 10 kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen määräaikaisten virkasuhteiden ketjuttamisesta.

19.03.2019 Uutinen
Vielä ehtii mukaan! OAJ muistuttaa nuorisovaaleista

Nuorisovaalit ovat nuorille erinomainen tilaisuus tutustua vaaleihin ja ehdokkaisiin sekä harjoitella äänestämistä. Tänä keväänä on kahdet vaalit ja molemmat ovat tärkeitä nuorten ja koulutuksen tulevaisuuden näkökulmasta.

13.03.2019 Uutinen
Sipoo ketjutti määräaikaisuuksia perusteetta – opettajalle korvauksia

Sipoon kunta joutuu maksamaan määräaikaisuuksien perusteettomasta ketjuttamisesta opettajalle kuuden kuukauden palkan. OAJ:n johtava lakimies korostaa, että kunnan on syytä käydä läpi kaikkien määräaikaisten opettajien tilanne.

07.03.2019 Uutinen
Miksi tarvitsemme uudistuksia oppilaiden oikeuksiin oppimisen tuen toteutumiseksi?

Suomessa on tällä hetkellä noin 60 000 syrjäytynyttä nuorta. Miten olisimme voineet ehkäistä tämän edes osittain? Miten syrjäytyneiden määrä saadaan laskemaan opetuksen keinoin?

06.03.2019 Blogi
OAJ:n uusi työmarkkina-asiamies: koulutuksen rakenteet kuntoon, niin työ sujuu

Tammikuussa OAJ:ssä aloittanut Petra Kirkko-Jaakkola tuntee kuntaorganisaation tarkkaan. Kun päättäjät pitävät resursseista huolta ja koulutuksen rakenteet ovat kunnossa, opettajat voivat tehdä työnsä hyvin. Tämä on myös lasten ja nuorten etu.

26.02.2019 Uutinen
Miten kehittää työelämäjaksoja? OAJ:ltä 11 ehdotusta

Lapsiasiavaltuutetun toimisto selvitti, miten työelämään tutustumis- eli tet-jaksot toteutetaan peruskouluissa ja millaisia näkemyksiä ja kokemuksia oppilailla on jaksoista. OAJ nosti selvityksen julkaisutilaisuudessa esiin omat näkemyksensä. Tärkeää olisi, että Opetushallitus ja ministeriöt tukevat työelämään tutustumista laatimalla työnantajille oppaan ja mallipohjia tet-jaksojen toteuttamisen tueksi.

22.02.2019 Näkemys
Pääluottamusmies onnistui vaikuttamistyössä: Kotka torppasi leikkauksia

Kotka perui suunnitelmansa säästää lapsilta ja nuorilta ja lomauttaa henkilöstöään. JUKOn pääluottamusmies Minna Paavola teki yhdessä muiden pääluottamusmiesten ja OAJ:n paikallisyhdistyksen kanssa paljon töitä leikkausten torppaamiseksi.

21.02.2019 Uutinen
Perusopetuksen vuosityöaikakokeilun kokemuksia käsiteltiin Vierumäellä – kokeilussa paljon hyvää, mutta valuvikojakin löytyy

Perusopetuksessa vuosityöaikaa on kokeiltu puolen vuoden ajan. OAJ kuuli kokeilussa mukana olevien opettajien kokemuksia Vierumäellä helmikuussa. Opettajien mukaan kokeilussa on paljon hyvää, mutta epäkohtiakin löytyy. Niitä ratkotaan jo kokeilun aikana.

20.02.2019 Uutinen