• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

OAJ lahjoittaa 20 000 koronatutkimukseen – tutkimuksen ja koulutuksen merkitys korostuu nykytilanteessa

Koulutuksella ja tutkimuksella on laaja merkitys myös nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa ja meneillään olevan kriisin ratkaisemisessa. Tämän vuoksi OAJ lahjoittaa 20 000 euroa koronan vaikutusten tutkimukseen. Summa jaetaan kahden eri tutkimushankkeen kesken.

27.08.2020 Uutinen
Saako opettaja maskin, ja kuka sen maksaa?

Mikä on OAJ:n kanta siihen, pitääkö opettajan käyttää kasvomaskia tai visiiriä? Entä pitääkö työnantajan hankkia ja kustantaa suojavälineet, jos opettaja sellaista haluaa käyttää? OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen avaa blogissaan paljon jäseniä puhuttavaa aihetta.

21.08.2020 Blogi
Lappajärvi ja Nousiainen luopuivat opetushenkilöstön lomautuksista

Eteläpohjalainen Lappajärvi ja varsinaissuomalainen Nousiainen ovat peruneet opetushenkilöstön lomautusaikeensa. Kumpikin kunta perustelee lomautuksista luopumista sillä, että ne eivät halua vaarantaa poikkeusolojen perusteella maksettuja valtionavustuksia.

17.08.2020 Uutinen
OAJ:n valtuusto kokoontuu – turvallisuuteen satsattu paljon

Valtuuston kevätkokous alkaa tänään Helsingissä. Kokousjärjestelyissä on otettu huomioon korona-epidemiaan liittyvät turvallisuussuositukset. Istumaetäisyyksiä on väljennetty, ja valtuutetut käyttävät kasvomaskeja. Edessä on isoja päätöksiä. Valtuutetut muun muassa linjaavat järjestön uudesta strategiasta.

17.08.2020 Uutinen
Työhyvinvointi on kuin sipuli

Tänä syksynä olemme jälleen tuntemattoman äärellä. Siksi on erityisen tärkeää pitää huolta jokaisen työhyvinvoinnista. Työhyvinvointi on kokonaisuus, joka koostuu monesta eri palasesta, muistuttaa OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick.

13.08.2020 Blogi
Yhdessä uuteen lukuvuoteen

Yhteisöllisyys, kollegoiden keskinäinen kannustus ja hyvä johtaminen. Ne ovat onnistumisen perusta, kun suunnataan kohti uutta lukuvuotta, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

12.08.2020 Blogi
Lähi- ja etäopetusta ei pidä vaatia opettajilta samaan aikaan poikkeusoloissakaan

OAJ toivoo sivistysvaliokunnalta täsmennyksiä valmisteilla oleviin väliaikaisiin perusopetusta koskeviin lakimuutoksiin. OAJ toivoo perusteluihin kirjausta etäopetuksen vuorovaikutteisuudesta ja siitä, ettei opettajan pidä joutua antamaan lähi- ja etäopetusta samanaikaisesti.

10.06.2020 Lausunto
Opettajien luovuus ja osaaminen auttoivat onnistumaan – Koulutuksen huippumaat jakoivat koronakokemuksia

Opettajien ja alan esimiesten luovuus ja osaaminen ovat koronakeväänä olleet Suomessa onnistumisen avaimet. Opetusministerien ja opettajajärjestöjen kansainvälisessä huippukokouksessa kuultiin poikkeuskevään kokemuksia eri puolilta maailmaa.

02.06.2020 Uutinen
Kuntiin tarvitaan rohkeita päättäjiä – Täytätkö nämä kriteerit?

Korona luo varjoa kuntien jo ennestään hankalan taloustilanteen ylle. Siksi kuntiin tarvitaan päättäjiä, joille kasvatus- ja koulutusasiat ovat tärkeitä. OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo laakso kannustaa ehdolle kuntavaaleissa. Hän listaa blogikirjoituksessaan hyvän kuntavaaliehdokkaan kriteerit.

28.05.2020 Blogi
Mikä toimii ja mikä mättää opetuksen arjessa? Jäsen, vastaa kyselyyn!

OAJ selvittää, miten korona-ajan opetusjärjestelyt ovat toimineet varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa. OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Jaakko Salo kannustaa vastaamaan kyselyihin. Se on helppo tapa auttaa parantamaan toimimattomia käytäntöjä ja levittämään hyviä.

25.05.2020 Uutinen