• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja: Meillä on hätä omasta ja läheisten terveydestä

Korona on ajanut ison osan suomalaisista tekemään töitä kotoa käsin. Varhaiskasvatuksessa lähiopetus on jatkunut, eikä suojavarusteista ole tietoakaan. Opettajilla ja päiväkodin johtajilla onkin hätää omasta ja läheisten terveydestä sekä lomautuksista, kertoo lomalle joutunut varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sanna Tilli.

27.04.2020 Uutinen
Yli 2000 opettajaa vastasi OAJ:n kyselyyn:  Lomautukset ja tartunnat pelkona varhaiskasvatuksessa

Varhaiskasvatuksen opettajat kokevat poikkeusoloissa työnsä tärkeäksi, mutta ristiriitaisin mielin. Pelko terveyden menettämisestä huolestuttaa heitä päivittäin.

27.04.2020 Tiedote
OAJ:n kysely: Yksittäisillä oppijoilla vaikeuksia, opetus sujuu etänä pääosin hyvin

Opettajat ovat kyenneet pääosin tavoittamaan oppijansa myös poikkeusjärjestelyjen aikana. He kertovat käyttävänsä runsaasti aikaa yksittäisten oppijoiden tavoittamiseen henkilökohtaisin viestein ja puheluin. Kuitenkin noin 70 prosenttia peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaitosten opettajista kertoo, että yksittäisiä oppijoita jää tavoittamattomiin tai ainakin heidän tavoittamisensa on epäsäännöllistä.

23.04.2020 Tiedote
”Kuka kantaa vastuun, jos joku kuolee koronaan?” – Opettajat huolissaan mahdollisesta koulujen avaamisesta

Tällä viikolla maan hallituksen on määrä päättää siitä, avataanko koulut kaikille vielä tänä keväänä. OAJ:hin tulee paljon huolestuneita viestejä siitä, että miten taataan turvallisuus, jos kouluissa palataan normiarkeen keskellä epidemiaa.

22.04.2020 Uutinen
Etäopetuksesta suoraan kesälomille – kiitos

Tällä hetkellä liikkuu huhuja, että kouluja oltaisiin avaamassa heti vapun jälkeen. Tämä ei olisi oppilaiden, opettajien eikä perheidenkään etujen mukaista, kirjoittaa OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

21.04.2020 Blogi
Professori: Opettajat tarvitsevat nyt palautumista ja kannustusta

Suomi on koronatilanteessa hyvissä käsissä, koska meillä on niin osaavat opettajat, sanoo kasvatustieteen professori Katariina Salmela-Aro. Hän on kuitenkin huolissaan opettajien jaksamisesta. Jotta loppuunpalamisilta vältytään, pitäisi jokaisen opettajan olla armollinen itselleen ja hyväksyä se, että nyt vähempikin riittää. Jaksamista tukisi myös se, että koulut pidettäisiin kiinni lukuvuoden loppuun asti.

21.04.2020 Uutinen
Ei anneta koronan repiä oppimiseen kuilua – Opettaja auttaa jokaista

Koulutus on yhteiskuntamme tärkein voimavara. Poikkeusoloissakin opettajat varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin tekevät parhaansa, että osaaminen säilyy. Ilman osaajia emme pärjää, eikä ilman opettajia ole osaajia.

20.04.2020 Näkemys
Nuoret kaipaavat kouluun – poikkeustila herätti näkemään lähiopetuksen tärkeyden

Poikkeusajan etäopetusjärjestelyt ovat toden teolla nostaneet esiin lähiopetuksen merkityksen. Lasten ja nuorten säätiön yläkoululaisille tekemästä kyselystä ilmenee, että kolmasosa nuorista pitää etäopiskelutilannetta ongelmallisena.

16.04.2020 Uutinen
Poikkeustila konkretisoi, miksi ammattijärjestöön kannattaa kuulua

Korona on mullistanut OAJ:n jäsenten arjen ja herättänyt monessa huolta jaksamisesta ja toimeentulosta. Vaikea tilanne konkretisoi ammattijärjestöön kuulumisen merkitystä. OAJ antaa epävarmassa ja poikkeuksellisessa tilanteessa tukea ja turvaa jäsenilleen paljon laajemmin kuin pelkkä työttömyyskassa, kirjoittaa OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil.

14.04.2020 Blogi
Osaamispuutteiden paikkaamiseen luvassa tukipaketti toukokuun lisätalousarviossa

Maan hallitus päätti keskiviikkona päättyneessä kehysriihessään siitä, miten koronakriisin taloudelliset menetykset kunnille ja yksityiselle sektorille korvataan. Koulutuksen saaliina oli lupaus lasten ja nuorten tukipaketista toukokuun lisätalousarvioon. Oppivelvollisuuden laajenemisen valmistelu jatkuu.

08.04.2020 Uutinen