• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

Armollisuutta etäopetukseen - ota avuksi nämä 9 ajatusta

Tänä keväänä otettu nopea loikka etäopetukseen on ollut opettajille hyvin kuormittava. OAJ:n ja muun muassa opetusministerin viesti opettajille on ollut, että olkaa poikkeusoloissa armollisia itsellenne. OAJ:n kehittämispäällikkö Jaakko Salo pohtii, mitä tämä armollisuus etäopetuksessa käytännössä tarkoittaa.

07.04.2020 Blogi
Väliaikaiset rajoitukset jatkuvat – OAJ tyytyväinen säännösten tarkentumiseen

Varhaiskasvatusta ja opetuksen ja koulutuksen järjestämisvelvollisuutta koskevia väliaikaisia rajoituksia jatketaan. Jatkamisasetus tulee voimaan 14.4.2020 ja se on voimassa 13.5.2020 saakka. OAJ arvioi, että asetukseen sisältyvä aiempaa yksityiskohtaisempi sääntely selkeyttää perusopetuksen järjestäjien asemaa ja yhdenmukaistaa opetuksen järjestäjien toistaiseksi kirjavia käytäntöjä.

07.04.2020 Lausunto
OAJ: Kehysriihessä pitää välttää 90-luvun laman virheet

Kehysriihestä haetaan ratkaisuja koronasta selviämiseen. OAJ korostaa, että 1990-luvun laman jälkeen tehtyjä virheitä ei saa toistaa.

06.04.2020 Tiedote
”Tavallinen riittää” - Fiilismittarista nousee muistutus tunnollisille opettajille

Opetuksen suunnittelu vie valtavasti aikaa ja työt tulevat uniinkin. Yli 40 prosenttia OAJ:n Fiilismittariin vastanneista jäsenistä kokee, ettei pysty irtautumaan työstä tai rajaamaan työaikaansa poikkeusoloissa. OAJ:n työmarkkina-asiamies Sari Melkko kannustaa opettajia pitämään huolta jaksamisestaan.

06.04.2020 Uutinen
Ministeri lupaa koronakriisistä selviämiseen lisäresursseja – OAJ: lomautuksia vältettävä

Opetus- ja kulttuuriministeriö lupaa vastata koronakriisin aiheuttamaan oppimisen tuen tarpeeseen tarjoamalla opetuksen järjestäjille lisäresursseja. OAJ korostaa, että poikkeusjärjestelyt teettävät opettajille runsaasti työtä. Lomautuksia on vältettävä nyt ja myös kriisin jälkeen, kun aletaan korjata oppimiseen jääneitä puutteita.

03.04.2020 Uutinen
Opettaja, kerro kokemuksistasi poikkeusoloissa – ”jokainen vastaus on arvokas”

Miten opetus poikkeusoloissa ja etänä on sujunut? Mikä on toiminut, mikä on tökkinyt? OAJ kerää huhtikuun puoliväliin auki olevalla kyselyllä opettajien kokemuksia poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

02.04.2020 Uutinen
9 syytä sille, että teinin etäopiskelu sujuu

Korona on muuttanut mutta ei suinkaan keskeyttänyt opetusta. OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen iloitsee siitä, miten sujuvasti hänen teinipoikansa opetus rullaa poikkeusoloissakin. Lahtinen kokosi listan asioista, joista opetuksen järjestäjien on syytä pitää kiinni.

30.03.2020 Blogi
Tukea arjen ja etätyön muutokseen – katso webinaarin tallenne!

Koronaepidemia on ravistellut suomalaisten arkea. OAJ:n jäsenille suunnattu webinaari tarjosi ohjeita ja vinkkejä poikkeukselliseen tilanteeseen. Katso webinaarin tallenne!

27.03.2020 Uutinen
Perheille laitteita ja ruokaa, henkilöstölle turvaa – nämä 5 asiaa tehdään Tuusulassa hienosti juuri nyt

Tuusulassa on pystytty nopeisiin ratkaisuihin poikkeustilanteessa, eikä lomautusuhkaa henkilöstöllä ole. Tuusulan sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara kannustaa kuntia keskusteluun ja kokemusten jakamiseen poikkeustilanteessa.

26.03.2020 Uutinen
Maanantaina lisätietoa kevään opetusjärjestelyistä – Luukkaiselta idea yksinäisyyden vähentämiseen

Vaikka Suomi on poikkeusoloissa, opetusta jatketaan lukuvuoden loppuun. Miten? Siitä valtioneuvosto päättää maanantaina. Moni joutuu poikkeusoloissa viettämään kuukausia yksin kotonaan. Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön etäopetukseen satsaaminen voisi helpottaa tilannetta, Olli Luukkainen ehdottaa.

26.03.2020 Uutinen