• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

”Tavallinen riittää” - Fiilismittarista nousee muistutus tunnollisille opettajille

Opetuksen suunnittelu vie valtavasti aikaa ja työt tulevat uniinkin. Yli 40 prosenttia OAJ:n Fiilismittariin vastanneista jäsenistä kokee, ettei pysty irtautumaan työstä tai rajaamaan työaikaansa poikkeusoloissa. OAJ:n työmarkkina-asiamies Sari Melkko kannustaa opettajia pitämään huolta jaksamisestaan.

06.04.2020 Uutinen
Ministeri lupaa koronakriisistä selviämiseen lisäresursseja – OAJ: lomautuksia vältettävä

Opetus- ja kulttuuriministeriö lupaa vastata koronakriisin aiheuttamaan oppimisen tuen tarpeeseen tarjoamalla opetuksen järjestäjille lisäresursseja. OAJ korostaa, että poikkeusjärjestelyt teettävät opettajille runsaasti työtä. Lomautuksia on vältettävä nyt ja myös kriisin jälkeen, kun aletaan korjata oppimiseen jääneitä puutteita.

03.04.2020 Uutinen
Opettaja, kerro kokemuksistasi poikkeusoloissa – ”jokainen vastaus on arvokas”

Miten opetus poikkeusoloissa ja etänä on sujunut? Mikä on toiminut, mikä on tökkinyt? OAJ kerää huhtikuun puoliväliin auki olevalla kyselyllä opettajien kokemuksia poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin.

02.04.2020 Uutinen
9 syytä sille, että teinin etäopiskelu sujuu

Korona on muuttanut mutta ei suinkaan keskeyttänyt opetusta. OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen iloitsee siitä, miten sujuvasti hänen teinipoikansa opetus rullaa poikkeusoloissakin. Lahtinen kokosi listan asioista, joista opetuksen järjestäjien on syytä pitää kiinni.

30.03.2020 Blogi
Tukea arjen ja etätyön muutokseen – katso webinaarin tallenne!

Koronaepidemia on ravistellut suomalaisten arkea. OAJ:n jäsenille suunnattu webinaari tarjosi ohjeita ja vinkkejä poikkeukselliseen tilanteeseen. Katso webinaarin tallenne!

27.03.2020 Uutinen
Maanantaina lisätietoa kevään opetusjärjestelyistä – Luukkaiselta idea yksinäisyyden vähentämiseen

Vaikka Suomi on poikkeusoloissa, opetusta jatketaan lukuvuoden loppuun. Miten? Siitä valtioneuvosto päättää maanantaina. Moni joutuu poikkeusoloissa viettämään kuukausia yksin kotonaan. Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön etäopetukseen satsaaminen voisi helpottaa tilannetta, Olli Luukkainen ehdottaa.

26.03.2020 Uutinen
Sittenkin lähiopetusta peruskoulun pienimmille – OAJ:ltä 3 vaatimusta koulutuksen järjestäjille

Valtioneuvosto päätti tänään, että maanantaista alkaen lähiopetusta järjestetään tarvittaessa kaikille 1–3 luokkien oppilaille. OAJ:n koulutusjohtaja kritisoi asiassa poukkoilua ja vaatii, että koulutuksen järjestäjät tekevät kaikkensa varmistaakseen opettajien turvallisuuden ja jaksamisen.

20.03.2020 Uutinen
”Mehän selvitään mistä vaan” – enemmistö opettajista kohtaa poikkeustilan hyvällä fiiliksellä

Suomi ja sen myötä opetus ovat poikkeustilassa. Opettajatkin ovat uuden edessä, mutta valtaosa suhtautuu tilanteeseen positiivisesti. Nyt korostuvat yhteishengen ja toisten tukemisen merkitys, toteaa OAJ:n työmarkkina-asiamies Sari Melkko.

18.03.2020 Uutinen
”Haluan kiittää Suomen huippuosaavia opettajia” – Näin ministerit kommentoivat poikkeusoloja

Opettajat saivat kiitosta, kun ministerit vastasivat tänään koulutusta ja varhaiskasvatusta koskeviin kysymyksiin valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa. Kokosimme yhteen keskeiset ministereiden esiin nostamat pointit.

18.03.2020 Uutinen
Arviointiin vihdoin selkeyttä – turhaa byrokratiaa karsitaan

Opetushallitus on tarkentanut perusopetuksen arvioinnin linjauksia tänään julkistetussa Opetussuunnitelman perusteiden uusitussa arviointiluvussa. Ylilyöntejä ja turhaa byrokratiaa karsitaan. OAJ on tyytyväinen uusiin linjauksiin.

11.02.2020 Uutinen