• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

Suurin osa varhaiskasvatuksen opettajista tyytyväisiä sak-työaikaan – Ongelmia yksityisissä päiväkodeissa

OAJ:n kyselyn mukaan varhaiskasvatuksen opettajien suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen varattu työaika toteutuu heikoimmin yksityisissä ja parhaiten kunnallisissa päiväkodeissa. Lähes 60 prosenttia kunnissa työskentelevistä käyttää sak-aikaa vähintään viisi tuntia viikossa. Ongelmakohtiin puututaan tulevissa sopimusneuvotteluissa, OAJ:n Kristiina Johansson sanoo.

19.09.2019 Uutinen
Valmistautuminen seuraavalle neuvottelukierrokselle alkoi – jäsen voi ehdottaa tavoitteita

Työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa vielä reilun vuoden, mutta tavoiteasettelu seuraaviin sopimusneuvotteluihin on jo alkanut. OAJ:n jäsen voi esittää kehitysehdotuksia omalle yhdistykselleen.

08.02.2019 Uutinen
OAJ opastaa varhaiskasvatuksen opettajan työajasta – Lempäälässä suunnitteluaika rullaa hyvin

Varhaiskasvatuksen opettajalla on nyt mahdollisuus käyttää työajastaan noin viisi tuntia viikossa pedagogiseen suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Lempäälässä sak-työaika on keskitetty yhteen päivään.

28.01.2019 Uutinen
Markkinavoimat vauhdittivat järjestelyerien jakoa

Pula varhaiskasvatuksen opettajista ja erityisopettajista on jatkunut pitkään, mutta markkinavoimat eivät ole jostain syystä toimineet varhaiskasvatussektorilla kysynnän ja tarjonnan lain edellyttämällä tavalla.

14.01.2019 Blogi
Varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja nostetaan monessa kunnassa – mistä on kyse?

Tänä vuonna varhaiskasvatuksen opettajien palkat ovat nousseet suureksi puheenaiheeksi, ja moni kunta on jo syksyllä nostanut palkkoja. OAJ:n Petri Lindroos ja Kristiina Johansson kertovat, mistä on kyse.

20.11.2018 Uutinen
Koko pääkaupunkiseutu mukana – Myös Espoossa ja Kauniaisissa palkankorotus varhaiskasvatuksen opettajille

Parhaillaan neuvotellaan ympäri Suomea siitä, miten kevään sopimuskierroksella päätetyt paikalliset järjestelyerät jaetaan. Viimeksi varhaiskasvatuksen opettajien ja päiväkodin johtajien palkankorotuksista kertoivat Espoo ja Kauniainen.

16.10.2018 Uutinen
Lemin palkkakiista ratkesi opettajien eduksi – OAJ: esimiestyöstä pitää maksaa

Lähiesimiehinä toimivat varhaiskasvatuksen opettajat saavat nyt lähiesimiehen palkkaa. OAJ selvitti luottamusmiehiltään, miten kunnat soveltavat keväällä voimaan tullutta muutosta.

10.10.2018 Uutinen
Ilouutinen Helsingistä - Varhaiskasvatuksen opettajille palkankorotus

Helsingin varhaiskasvatuksen opettajat saivat ilouutisen Maailman opettajien päivänä 5. lokakuuta, kun kaupunki päätti nostaa varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja.

05.10.2018 Uutinen
10 kysymystä yksityisten päiväkotien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

OAJ aloittaa yksityisissä päiväkodeissa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina 8.10. kello 00.00. Poliittisella mielenilmauksella vastustetaan hallituksen suunnitelmaa heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä. Neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo, mistä on kyse.

01.10.2018 Uutinen
Kunnat tarttuivat suunnitteluaikaan – Raumalla raamit valmiina

Lähes kaikki kunnat ovat tarttuneet varhaiskasvatuksen opettajien uuteen suunnittelu- arviointi- ja kehittämisaikaan. OAJ kyseli asiaa luottamusmiehiltään, jotka kokoontuivat neuvottelupäiville Akava-talolle tällä viikolla.

21.09.2018 Uutinen